Viikko

”Tanssilavalle en lähtisi enää laulamaan” – Kai Hyttinen esiintyy Hyvinkääsalissa The Steeplesin solistina

Konkarin musiikin maailma on laajentunut ja rikastunut.

Kai Hyttinen kertoo tehneensä The Steeplesin kanssa vuosien saatossa muutamia yhteiskonsertteja. – On kiva päästä esittämään vanhoja lauluja. Ote tekemiseen on tällaisilla keikoilla myös ihan toisenlainen kuin tanssilavakeikoilla. Kyse on enempi rakkaasta harrastuksesta kuin tiukasta leivän tienaamisesta.

-

Kaj Chydeniuksen laulujen tulkki, näyttelijä, ortodoksisen kirkkomusiikin opiskelija – Kai Hyttisestä on moneksi.

Ravintola- ja tanssilavakeikalle hän ei sen sijaan enää lähtisi. Se maailma on nähty ja koettu. Hyttinen sanoo, että hän ei enää taipuisi tiukan genren sisälle. Edessä on nyt rikkaampi musiikin maailma.

Hyttisen mukaan hänen uransa kiintopisteitä on sanellut pitkälti sattuma. Laulajaksi hän päätyi 1960-luvulla, koska Hämeenlinnassa oli niin aktiivinen ja vilkas musiikkielämä.

Musiikkiteatterin pariin hänet vei 1980-luvulla Pirjo-Liisa Tikanmusiikkiteatterikurssi, josta hän sattumalta kuuli.

– Lähdin vain hetken innostuksesta mukaan. Siellä opin teatterin aakkoset ja loput käytännön työssä eri ohjaajien kanssa. Teatterissa kiehtoo ryhmätyö.

Hyttinen on tullut tunnetuksi myös Kaj Chydeniuksen lauluista, joita hän on esittänyt paljon.

– Yhteistyömme on kestänyt pitkään. Chydeniuksella on kyky tehdä melodioita, joista tulee positiivisia tuntemuksia. Hänen kappaleitaan on joka kerta yhtä palkitseva laulaa.

Viime vuosina Hyttinen on uppoutunut myös ortodoksisen kirkkomusiikin maailmaan. Sinne hänet johdatti isä Rauno Pietarinen, joka ehdotti, että Hyttinen lähtisi opiskelemaan ortodoksista kirkkomusiikkia.

– Innostuin ja otin yhteyttä Itä-Suomen yliopistoon. Olen siellä kirjoilla edelleen.

Ortodoksisessa kirkkomusiikissa kiehtoo jatkuva uuden oppiminen.

– Palveluksessa saattaa tulla vastaan nuotti, jota ei ole ikinä ennen nähnyt. Se on mielenkiintoinen taival, joka haastaa koko ajan.

Unohtumaton ilta

The Steeples oli jyväskyläläisten koulupoikien perustama kitarabändi, joka toimi aktiivisesti 1964–66. Bändi voitti kahdesti (1964–65) pop-yhtyeiden suomen mestaruuden. The Steeples herätettiin henkiin 1990-luvulla ja se keikkailee edelleen tanssipaikoissa ja konserttisaleissa.

Unohtumaton ilta -konsertissa bändin solisteina toimivat Kai Hyttinen sekä tangokuningas Jouni Keronen ja tangokuningatar Johanna Debreczeni.

Unohtumaton ilta Hyvinkääsalissa (Kauppatori 1) keskiviikkona 28.11. klo 19. Liput www.lippu.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Danny veti vahvan shown ja Hyvinkääsalin täyteen – katso kuvat illan keikalta26.10.2018 23.23
Hyvinkääsaliin tulee kaupungin suurin tanssiparketti – Lauantaitansseissa tähtisolisteja puoleen yöhön asti19.10.2018 15.14
Hyvinkää Love täytti Hyvinkääsalin – toinen konsertti luvassa illalla22.9.2018 16.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat