Puheenaihe

USU: Hallitus avaa nyt ovia ulkomaiselle työvoimalle – ”Käsittelyajat lyhenevät jopa muutamaan viikkoon”

Työhön perustuvien oleskelulupien käsittelyä nopeutetaan jopa muutamaan viikkoon, kertoo Uutissuomalainen. Kuvituskuva.

JOHANNAERJONSALO

Lainsäädäntöjohtaja Riitta Koponen sisäministeriöstä uskoo, että Suomeen töihin tulevien oleskelulupahakemusten käsittelyajoissa päästään tulevaisuudessa huomattavasti lyhyempiin käsittelyaikoihin, kertoo Uutissuomalainen.

Käsittelyajat lyhenisivät kehittämällä toimintatapoja, automatisoinnilla ja resursseja lisäämällä jopa muutamaan viikkoon, kun ne nyt ovat noin kahdeksan kuukautta.

Sisäministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö, maahanmuuttovirasto, aluehallintovirastot ja te-keskukset työstävät toimenpidelistaa, jolla poistetaan käsittelyaikojen pullonkauloja. Työ valmistuu huhtikuun loppuun mennessä.

Työministeri Jari Lindström (sin.) kertoo, että lupaprosessien nopeuttaminen tarkoittaa sitä, ettei työperäisen maahanmuuton tarveharkintaa tarvitse poistaa, kuten hallitusohjelmaan on kirjattu.

– Me olemme olleet sitä mieltä alusta saakka, ettei se ole mikään hopeanuoli, joka poistaa kaikki ongelmat, Lindström sanoo.

Lindström luottaa vakaasti oleskelulupien käsittelyaikojen lyhenemiseen.

– Kunnianhimoisena tavoitteena on, että puolitetaan käsittelyajat ja sitten vielä puolitetaan ne ja nekin puolitetaan, hän kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Verokone

 

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat