Puheenaihe

Miehet lähtivät Helsingin seudulta bensavarkaisiin – huoltamoyrittäjä ja poliisi vauhdilla perään

Miesnelikko lähti Helsingin seudulta bensavarkaisiin Lahteen. Kopla jäi kuitenkin poliisin haaviin. Kuvituskuva. – 

Kolme pääkaupunkiseudulta kotoisin olevaa 20–30-vuotiasta miestä päätti maanantaina aamupäivällä lähteä bensavarkaisiin Päijät-Hämeeseen. Matka ei päättynyt suunnitelmien mukaan.

Miehet tankkasivat Lahden Saksalassa sijaitsevalla huoltoasemalla henkilöautoon polttoainetta ja jättivät sen maksamatta. 

Huoltamoyrittäjä ei kuitenkaan luovuttanut bensaa maksutta, vaan lähti seuraamaan varkaiden autoa. Anastajat kaahasivat Lahden moottoritietä myöten karkuun huomattavalla ylinopeudella – auto muun muassa ohitteli edellä ajavia oikealta pientareen kautta.

Tapauksesta ilmoitettiin Itä-Uudenmaan poliisille, joka lähetti poliisipartioita vastaan. Pakeneva auto tavoitettiin lopulta Mäntsälän eteläpuolelta. 

Auton läheisyydestä saatiin kiinni kolme henkilöä – lisäksi yksi kyydissä ollut jäi kateisiin, mutta hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa. 

Autoon oli kiinnitettynä siihen kuulumattomat anastetuksi ilmoitetut rekisterikilvet. 

Yksi kiinniotetuista oli etsintäkuulutettu ja hänet toimitettiin vankilaan kärsimään aiemmin saatua rangaistusta. Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja näpistyksenä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat