Paikalliset

Timo Heinonen tyytyväinen kevytautoesityksestä – haluaa vielä arviointia siihen, voisiko maksiminopeutta nostaa

Kokoomuksen loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen on tyytyväinen siihen, että hallitus on saanut eduskuntaan esityksen ns. kevytautoista.

Arkisto/Johanna Erjonsalo

Kokoomuksen loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen on tyytyväinen siihen, että hallitus on saanut eduskuntaan esityksen ns. kevytautoista.

Uuteen ajoneuvoryhmään kuuluvat kevytautot tulevat korvaamaan mopoautoja ja ne ovat oikeita pieniä autoja joiden maksiminopeus rajoitetaan 45 kilometriin tunnissa.

Kevytautoja saisivat ajaa 15-17 -vuotiaat nuoret.

– Tämä on ollut pitkäaikainen haaveeni ja tavoitteeni ja olen iloinen, että liikenneministeri Anne Berner on tässä toimeen tarttunut ja vienyt nyt asiaa maaliin. Tämä lisää merkittävästi nuorten liikenneturvallisuutta, kun oikeissa autoissa on vakiovarusteena turvatyynyt, lukkiutumattomat jarrut, luistonesto ja koko ajan tulee uusia turvavarusteita, Heinonen sanoo.

Kevytautojen kuljettaminen edellyttäisi mopoautoja vastaavasti AM-luokan ajo-oikeutta ja kortin saaminen vaatisi samat teoria- ja ajokokeet kuin mopoauto.

Esityksen mukaan kevytautoja verotettaisiin kuten henkilöautoja.

– Eduskunnassa on hyvä vielä arvioida sitä voisiko maksiminopeuden nostaa 60 km/h ja tarvitaanko autoille ns. maksimi-ikää vai voisiko vaatimus tulla vain autojen turvavarusteiden mukaan, Heinonen sanoo.

Hallituksen eduskunnalle antamassa esityksessä kevytautoksi saisi muuttaa henkilöauton, joka on otettu käyttöön vuoden 2014 jälkeen.

Kevytautoksi ei jatkossa kuitenkaan saisi muuttaa sellaista henkilöautoa, jonka käyttöönottovuoden päättymisestä on kulunut yli 10 vuotta. Ministeriön mukaan näin varmistettaisiin, että nuorten käytössä olisi jatkossakin uudehkoja ja mahdollisimman turvallisia ajoneuvoja.

Lakimuutosten ehdotetaan tulevan voimaan 1.11.2019.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Timo Heinonen ehdottaa nopeusrajoituksien nostamista moottoritiellä – "voisimme Etelä-Suomessa muuttaa myös talvinopeusrajoituksia"2.10.2018 10.56
Timo Heinonen kellojen siirtelyn päättymisestä: "aikavyöhyke myös vaihtoon" – Suomeen sama aika kuin Ruotsissa?13.9.2018 14.09
Timo Heinonen kevytautoesityksestä: "Syytä arvioida ainakin vielä autojen nopeutta" 6.6.2018 10.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat