Viikko

Hiljaiseloa viettävä Preerian Osteri: ”Olemme soitelleet treenikämpällä ja äänittäneet biisejä”

Kantribändi Preerian Osteri on viettänyt keikkojen suhteen hiljaiseloa.

2000-luvulla varsin maltillisesti keikkaillut Preerian Osteri nousee lauantaina Wanhan Mestarin lavalle. – Kolme vuotta sitten aloimme jälleen treenailla aktiivisemmin. Tekeillä on myös levy, Jari Mannersalo, Lassi ja Tommi Pyhähuhta, Jukka Luuri ja Petteri Pyhähuhta kertovat.

Mia Lagström

Riihimäkeläinen kantribändi Preerian Osteri ei ole kovin tiuhaan viime vuosina esiintymislavoille noussut. Kolmeen edelliseen vuoteen on mahtunut vähemmän keikkoja kuin bändi teki aktiivivuosinaan viikossa.

– Olemme soitelleet treenikämpällä ja äänittäneet biisejä, Petteri Pyhähuhta selittää.

Levyn parissa on aherrettu parisen vuotta. Kappaleita on ääneitetty aina kun aikaa on ollut. Kaikki on tehty itse. Ei mitään luuppeja tai tietokoneella säätämistä, vaan rehellistä suoraa soitantaa.

Preerian Osteri perustettiin vuonna 1986. Pyhähuhdan veljekset Lassi, Petteri ja Tommi sekä Jari Mannersalo olivat lapsuuden kavereita.

– Asuimme kaikki Piikinmäen kulmilla. Leikimme yhdessä Hurriganesia tennismailoilla ja hyppynaruilla, Lassi Pyhähuhta kertoo.

Myöhemmin kuvioihin tulivat oikeat soittimet. Bändiin saatiin mukaan myös Jukka Luuri. Preerian Osterin suurena vaikuttajana toimi parisen vuotta aiemmin perustettu Freud Marx Engels & Jung.

– Lämmittelimme Freukkareita Riihimäen Pohjankaaressa. Se oli ensimmäinen keikkamme, Jukka Luuri kertoo. Yhteisiä keikkoja tehtiin muitakin.

Kantrimusiikki ei ole Suomessa kovin laajalti viljeltyä. Tommi Pyhähuhta uskoo, että kuulijat tulevat keikoille pikemminkin bändin vuoksi kuin minkään tietyn musiikkityylin.

Ihan perinteisestä kantrista Preerian Osterin kohdalla ei ole kyse, vaan bändin musiikkia voisi luonnehtia outlaw-kantriksi, jossa on rock-, cajun- ja texmex-mausteita. Joukossa on niin helliä balladeja kuin räväkämpää menoa.

– Kantrissa viehättää aitous ja musiikin monipuolisuus, Tommi Pyhähuhta kertoo.

Preerian Osteri Wanhassa Mestarissa

Preerian Osteri on vuonna 1986 perustettu kantribändi.

Bändissä soittavat Lassi Pyhähuhta (kitara, laulu), Jari Mannersalo (kitara), Petteri Pyhähuhta (basso), Jukka Luuri (haitari, huuliharppu, laulu) ja Tommi Pyhähuhta (rummut).

Bändi on julkaissut vuonna 1986 singlen, joka sisälsi kappaleet Pohjanmaan kuume ja Sydän väärällään. Bändiltä oli myös kaksi kappaletta vuonna 1988 julkaistulla kokoelmalevyllä Little Town Called Riihimäki.

Preerian Osteri Wanhassa Mestarissa (Hämeenkatu 48, Riihimäki) lauantaina 15.9. noin klo 23. Liput 5 euroa + narikka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kantrirock raikaa Riihimäellä – Preerian Osteri nousee jälleen lavalle2.7.2018 15.48
Rockia, ruokaa, elämyksiä ja ilmaiset kyydit – bussilla pääsee kaikkialle Taiteiden yössä28.8.2018 15.50
Huippusuosittu Gasellit saapuu Hyvinkäälle: ”Tuntuu hullulta, mihin homma on kantanut”5.9.2018 03.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat