Viikko

Woodstock valtaa Hyvinkääsalin: "Kyseessä on vähän kuin sisäfestarit"

Musiikkitapahtuma ”Sää on varmasti hyvä.”

Hyvinkään Orkesterin intendentti Charlotta Kivistö, Hyvinkääsalin tuotantopäällikkö Juha Heikkilä sekä Kari Rautanen LC Puolimatkasta uskovat, että alkusyksy on oivaa aikaa kulttuuririennoille. Kulttuurimarkkinat ja Woodstock Goes Hyvinkääsali on uusi konsepti, jolle toivotaan jatkoa myös tulevina vuosina.

Mia Lagström

Pitkään Hyvinkään villatehtaalla järjestetty Willatehtaan Woodstock jäi viime kesänä väliin. Tapahtuma on ollut mietintämyssyn alla.

– Vuoden 2016 Woodstock oli kävijämäärältään floppi, Kari Rautanen Puolimatkan Lions Clubilta kertoo.

Tapahtumasta ei haluttu kuitenkaan luopua. Aikoinaan Hyvinkään Elävän Musiikin Yhdistyksessä ja Halko ry:ssä toimineelle Rautaselle kulttuuritapahtumien järjestäminen on sydäntä lähellä.

– Lions Clubit tekevät hyväntekeväisyyttä kukin omalla osaamisalueellaan. Meidän osaamisemme on erilaisissa kulttuuritapahtumissa. Tapahtumien tuotto käytetään stipendeinä hyvinkääläisen nuorisokulttuurin tukemiseen. Meiltä ovat saaneet stipendejä muun muassa taikuri Miika Pelkonen sekä balettitanssija Ida Viikinkoski, joka pääsi muutama vuosi sitten Pariisin balettiin tanssimaan kaikkien aikojen ensimmäisenä suomalaisena, Rautanen kertoo.

Kulttuuri kiinnostaa Rautasta laajemminkin, joten lähestyi hän Hyvinkääsalin tuotantopäällikkö Juha Heikkilää. Yhteinen sävel löytyi saman tien. Heikkilän mukaan Hyvinkääsali ei halua olla kulttuurilaitos, jossa käydään vain mirri kaulassa.

– Haluamme tarjota hyvinkääläisille monipuolista ohjelmaa.

Kun mukaan tapahtumaa järjestämään saatiin vielä Hyvinkään Orkesterin intendentti Charlotta Kivistö, oli paketti valmis.

Tulevana lauantaina järjestettävä Woodstock Goes Hyvinkääsali -tapahtuma koostuu kahdesta osasta.

Päivällä kello 13–17 Hyvinkääsalissa järjestetään Kulttuurimarkkinat, jonne on vapaa pääsy. Hyvinkään Orkesteri esittää otteita tulevasta Eläinten karnevaali -konsertistaan sekä klassisia makupaloja. Lisäksi paikalle saapuvat trubaduurit Pete Tolonen ja Seppo Lammi.

Musiikin lisäksi kävijöitä viihdyttävät taikuri Miika Pelkonen sekä Hyvinkään kansantanssijat ja rivitanssijat.

Kävijöillä on myös mahdollisuus käydä kurkkaamassa Hyvinkääsalin kulissien taakse, kuten esiintymislavan päälle sekä tarkkaamoon.

Woodstock kajahtaa kello 19 alkaen. Pääsyliput ovat 20 euroa. Illan esiintyjät ovat rautalankabändit The Diamonds ja The Moments sekä bilebändi Riot Mamas. Paikalla esiintyy myös rockabillytanssin SM-pari Jukka Salo ja Anne Ranta. Paikalla on baari A-oikeuksin.

Tapahtuman ajan Hyvinkääsalissa voi liikkua vapaasti: nauttia baarin antimista, kuunnella musiikkia ja halutessaan pyörähdellä tanssilattialla.

– Kyseessä on vähän kuin sisäfestarit. Sää on varmasti hyvä, Rautanen, Heikkilä ja Kivistö lupaavat.

Kulttuurimarkkinat ja Woodstock Goes Hyvinkääsali

Hyvinkääsalissa järjestetään lauantaina 15.9. kaksiosainen tapahtuma. Päivällä klo 13–17 on Kulttuurimarkkinat, joiden aikana pääsee nauttimaan musiikista ja tanssiesityksistä aivan ilmaiseksi.

Illalla kello 19 alkaen Hyvinkääsalissa järjestetään Woodstock, jossa esiintyvät The Diamonds, The Moments ja Riot Mamas. Pääsylippu illan tapahtumaan on 20 euroa www.lippu.fi tai ovelta klo 13 alkaen.

Lisää tietoa Facebook/Woodstock Goes Hyvinkääsali.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Woodstock ei innostanut12.6.2016 19.00
Woodstock-stipendi taas haussa Hyvinkäällä – tuetaan nuoria9.5.2016 09.30
Woodstockin hippibändi Hyvinkäällä3.6.2015 19.30
Woodstock jäi kävijätavoitteestaan9.6.2014 07.35
Villatehtaan pihamaa on lauantaina Woodstock4.6.2012 21.04

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat