Urheilu

HIFK:n päävalmentaja myöntää: Oikeita ketjukokoonpanoja ei tahdo vieläkään löytyä

Puolustuksessa tilanne vaikuttaisi olevan sen sijaan parempi.

HIFK:n taival jääkiekon CHL:ssä jatkui nihkeästi lauantaina, vaikka joukkue kaatoi puolalaisen GKS Tychyn 2–1-lukemin. Voitto piti HIFK:n jatkopelihaaveet vielä elossa, mutta esitys oli kaikkea muuta kuin vakuuttava.

– Kyllähän siitä taas vaikeaa saatiin tänäänkin. Alku oli kyllä lupauksia antava. Sen jälkeen se muuttui vähän sellaiseksi puuroksi, mitä pidemmälle peli eteni. Tästä saatiin se oppi, että nämä ovat maalin pelejä. Niitä tulee olemaan koko kauden ajan. Pokan pitää pitää ja olla kärsivällinen, vaikka peli ei olisi ihan kuosissa, joukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi Sport Contentille.

Tychya vastaan HIFK:n tasoa oli vaikea mitata, sillä puolalaisjoukkue on täysin erilainen kuin yksikään SM-liigajoukkue.

– He pelaavat niin puolustusvoittoisesti, Liigassa mennään taas enemmän päästä päätyyn. Maalille pitäisi silti mennä. Sieltä ne maalit tehdään ja töitä sen eteen pitää tehdä, Selin sanoi.

Selinin mielestä HIFK:n yksi haasteista on tällä hetkellä se, etteivät oikeat ketjukoostumukset tahdo löytyä.

– Ei meinaa oikein löytyä sellaisia parivaljakkoja, Selin tunnustaa.

Puolustuksessa tilanne vaikuttaisi olevan sen sijaan parempi. Kyle Quincey, 33, debytoi lauantaina HIFK:ssa. 600 NHL-ottelun mies teki Seliniin vaikutuksen.

– Kyllä sieltä on ammattimies meille tulossa. Ei siitä ole kahta sanaa. Kunhan hän saa keuhkot tuossa kuntoon ja saa juonesta kiinni, niin vahvistaa kyllä meidän joukkuetta. Hän osaa pelata kovaa ja antaa hyviä syöttöjä. Hänen ratkaisunsa ovat hyvin selkeitä, joten kenenkään ei tarvitse arpoa, mitä seuraavaksi tapahtuu, Selin kehui vielä viime kaudella NHL-seura Minnesota Wildia edustanutta kanadalaista.

Seuraavana haasteena HIFK:lla on Liiga-avaus ensi viikonloppuna Jyväskylässä. Millä mielin Selin lähtee JYPin kaatoon?

– Kyllä tässä valmentajan silmin jäi tietysti mietittävää, mutta meillä on kopin sisällä hyviä asioita. Ei siellä kukaan suhtaudu välinpitämättömästi. Ei tuo meidän peli missään lentokelissä ole, mutta uskon hyvään alkuun Liigassa. Kunhan vain saadaan toimivat ketjut kasaan. Ei ne kaukana ole välttämättä nytkään, Selin ennakoi.

Teksti: Ville Hirvonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat