Paikalliset

Kävelykonsertissa soittajat pysyivät paikallaan – Lasismissa puhalletaan klo 19.30

Vielä ehtii mainiosti mukaan Riihimäen Taiteiden yöhön.

Suomen lasimuseolla esiintyivät Visa Haarala (trumpetti ja piano),  Jaakko Välimäki (käyrätorvi ja piano) sekä Charlotta Kivistö (viulu ja piano).

RIIHIMÄKI  |  Riihimäen Taiteiden yö pyörähti käyntiin kauniissa syyssäässä perjantaina. Vaikka ensimmäiset tapahtumat alkoivat jo puolilta päivin, ehtii vielä mukaan mainiosti. Taiteiden yön loppuillassakin on paljon ohjelmaa.

Yksi Taiteiden yön ennakkoon kiinnostavimmista tapahtumista oli Suomen lasimuseon kävelykonsertti. Tosin paikan päällä sai havaita, että soittajat eivät suinkaan kävelleet vaan näyttelyvieraat.

Esiintymässä olivat Jaakko Välimäki (käyrätorvi ja piano), Visa Haarala (trumpetti ja piano) sekä Charlotta Kivistö (viulu ja piano).

Lasimuseon suuressa salissa korviin soljuivat ikivihreät elokuvaklassikot Päivien kimalluksesta Forrest Gumpiin ja Casablancaan, mahtavat Ennio Morriconen, Nino Rotan ja John Williamsin sävelet ja uudemmat herkkupalat.

– Miljöö on erinomainen, akustiikka fantastinen ja flyygeli mahtava, kiitteli Riihimäen Kesäkonserteista ja Hyvinkään Orkesterista tuttu Kivistö.

Kello 19.30 kolmikko siirtyy Lasismiin. Viinipokaalien valmistusta säestävät tirolilaiset ja muut keskieurooppalaiset puhallinsävelet. Puhaltaen syntyy siis sekä lasitaidetta että musiikkia.

– Soitamme uunin loimotuksessa. Lasinpuhallusstudio taitaa olla kuumimpia keikkapaikkoja ainakin omalla kohdallani, Kivistö kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Riihimäelläkö ei tapahdu mitään? – Taiteiden yössä on vara valita, minne mennä6.9.2018 12.09
Tee räsymattoa katuun tai tutustu kummittelevaan Katariinaan – Taiteiden Yö valtaa Riihimäen5.9.2018 04.15
Lasitehtaan hylätty konttori aukeaa yleisölle taiteiden yössä – rappukäytävässä saattaa kummitella 3.9.2018 11.21

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat