Paikalliset

Antti J. Jokinen haluaa tehdä Hyvinkään kanssa elokuvan – tulossa "vuoden merkittävin elokuvahanke"

Puhdistus on Antti J. Jokisen tunnetuimpia elokuvia. Pääosia esittivät Krista Kosonen (vas.) ja Laura Birn.

HYVINKÄÄ | Hyvinkää on lähtemässä yhteistyöhön elokuvaohjaaja Antti J. Jokisen kanssa. Jokinen on ollut yhteydessä kaupungin edustajiin ja tarjonnut kumppanuutta Helene Schjerfbeckin elämää käsittelevässä elokuvassa.

Elokuvan tapahtumat käsittelevät pääosin aikaa, jolloin taiteilija asui Hyvinkäällä. Kuvausten on tarkoitus alkaa jo tänä syksynä. Elokuva valmistuu ensi vuoden lopulla, ja ensi-iltaan se tulee 2020.

Hyvinkäälle yhteistyöstä on luvassa muun muassa näkyvyyttä elokuvan markkinoinnissa. Kaupunki voisi myös itse järjestää Schjerfbeck-aiheisia tilaisuuksia, joissa elokuva, ohjaaja ja näyttelijöitä on mukana.

Jokisen Finland Cinematic -yhtiön ja kaupungin välisen sopimusluonnoksen mukaan Hyvinkäällä voitaisiin järjestää esimerkiksi erityinen Helene Schjerfbeck -teemapäivä.

Kuluja tulisi kahden vuoden aikana 50 000 euroa. Kaupunki myös auttaisi teknisissä ja muissa tehtävissä kuvauksia enintään 10 000 euron arvosta.

Jokisen tunnetuimpia elokuvia ovat muun muassa Puhdistus ja Kätilö. Tulevan elokuvan näyttelijät ovat "tunnettuja suomalaisia näyttelijöitä".

Yhteistyösopimus on kaupunginhallituksen käsittelyssä maanantaina.

Kaupunginjohtaja Jyrki Mattilan kaupunginhallitukselle tekemän esityksen mukaan Ateneumin taidemuseon johtaja pitää lausunnossaan elokuvan tekemistä tärkeänä ja luottaa Jokisen kykyyn tehdä taidehistoriallisiin faktoihin ja uusimpaan tutkimukseen perustuvan elokuvan, joka nostaa Helene Schjerfbeckin tunnettuutta entisestään, samalla vahvistaen suomalaisen taiteen houkuttelevuutta kansainvälisesti.

Sopimusluonnoksessa Jokisen elokuvaa luonnehditaan "vuoden merkittävimmäksi elokuvahankkeeksi".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Taiteilija KirsiMarja Puu ideoi Hyvinkäälle ohjelmallisen illan – pukeudu kuin Schjerfbeckin ajan naiset23.8.2018 08.57
Syyssävyinen ilta Helenen hengessä Hyvinkäällä – Kirsi Puumalainen kertoo Schjerfbeckin elämästä ja taiteesta20.8.2018 15.06
Riihimäen ja Hyvinkään Schjerfbeckit yksiin? Museoselvitys poikii lukuisia jatkoselvityksiä – esitykset vasta tulossa. 2.8.2018 17.00
Säätiö hankki Helene Schjerfbeckin öljymaalauksen – teos ei ole ollut aikaisemmin esillä Suomessa18.5.2018 12.23
Helene Schjerfbeckin mitali sai paikan taidemuseossa – Hyvinkääläinen Kai Hildén löysi mitalin kasvimaalta vuonna 194521.9.2017 05.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat