Viikko

Huippusuosittu Gasellit saapuu Hyvinkäälle: ”Tuntuu hullulta, mihin homma on kantanut”

Räp-kokoonpano Gasellit viihtyy niin klubeilla kuin suuremmilla festareilla.

Biisien tekeminen on mystistä hommaa. Välillä kappale syntyy päivässä, välillä sen hiomiseen saattaa mennä vuosi. – Tärkeintä on, että biisit puhuttelevat meitä itseämme. Pitää olla tunne, että tämä hetki tai fiilis pitää pukea sanoiksi, räp-artisti Hätä-Miikka kertoo.

Tero Ahonen

Räp-kokoonpano Gasellien viimeisin albumi Veli on keikkunut Suomen virallisella albumilistalla jo vuoden – parhaimmillaan kolmannella sijalla. Suoratoistopalvelu Spotifyssa Gasellien kappaleita on ladattu yli 30 miljoonaa kertaa ja tänä vuonna tuli kaksi Emma-ehdokkuutta.

Räp-artisti Hätä-Miikan mukaan meriitit tuntuvat hämmentäviltä.

– Tuntuu hullulta, mihin homma on kantanut. Emme me ole tällaisesta koskaan unelmoineet. Tärkeintä on ollut päästä keikkailemaan, mutta olihan Emma-gaala hieno hetki. Pojilla oli tukat kammattuina.

Yhdeksän vuotta sitten Oulunkylässä perustetun kokoonpanon pääasiallinen tarkoitus oli silloin ja on edelleen hauskanpito hyvässä kaveriporukassa – sekä tietenkin musiikki. Oulunkylää pidetään edelleen bändin henkisenä kotina. Siellä nuorena hengattiin ja siellä bändi sai alkunsa.

– Räp on lähiöhengistä, mutta musiikissamme on myös pop-koukkuja, Hätä-Miikka kertoo.

Räp on maailmalla iso genre, jota tuotetaan paljon.

Gasellien musiikkia Hätä-Miikka kuvailee maanläheiseksi. Räp on paitsi instrumentti, myös tärkeä osa identiteettiä ja luonteva tapa ilmaista itseä. Tarinat liikkuvat arjessa, ystävyydessä, ihmissuhteissa, mutta myös yhteiskunnallisissa kysymyksissä.

– Tärkeintä on, että biisit puhuttelevat meitä itseämme. Pitää olla tunne, että tämä hetki tai fiilis pitää pukea sanoiksi.

Keikoilla annetaan kaikki irti. Gasellit ovat esiintyneet klubeilla eri puolilla Suomea. Joukossa on ollut myös festarikeikkoja, kuten Ruisrock ja Provinssirock. Ensi lauantaina Gasellit saapuvat Hyvinkäälle.

Gasellit MDNGT Bar & Clubilla

Gasellit on Helsingin Oulunkylässä vuonna 2009 perustettu räp-kokoonpano.

Kokoonpanossa vaikuttavat artistit Hätä-Miikka, Päkä, Thube Hefner sekä tuottaja DJ MusaJusa.

Gasellit on julkaissut Gasellit EP:n (2010) sekä neljä pitkäsoittoa Kiittämätön (2012), Aina (2013), Seis (2015) ja Veli (2017). Gaselleiden levy-yhtiö on Universal Music Finlandin alainen Johanna kustannus.

Gasellit esiintyy MDNGT Bar & Clubilla (Uudenmaankatu 4-6, Hyvinkää) lauantaina 8.9. Ennakkoliput on myyty loppuun, mutta ovelle tulee myyntiin muutamia lippuja klo 22 alkaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Aleksi Nurmisella kova veto X Factorissa – riihimäkeläinen räppäsi jatkoon äänin 3-1. Katso video!12.2.2018 13.00
Vasta 18-vuotiaalla suomalaisräppärillä uskomaton "kultainen kosketus" – laita nimi Cledos mieleen24.11.2017 21.15
Beach Partyssa esiintyneen räppärin keikka aiheutti someraivon – sanoitukset lapsille sopimattomia12.8.2017 18.31
Räppäri Spekti: "Rautatiemuseo oli musavideolle superhyvä paikka" Katso, mitä siitä syntyi!19.6.2017 00.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat