Paikalliset

Riihimäen naisten treffeillä etsitään ystäviä: "Halusin sosiaaliseen elämään uusia tuulia"

Riihimäen treffeille toivotaan nyt lisää naisia. Kaikki luvataan ottaa vastaan lämmöllä.

Annika Kurkela, Elina Ranta, Tuula Larvanto ja Elisa Teiste tapasivat Hirvijärvellä.

Meeri Männikkö

RIIHIMÄKI  |  Joukko riihimäkeläisiä naisia on kokoontunut Hirvijärven rantaan nuotiopaikalle. Tunnelma on välitön ja tulikin saadaan syttymään nopeasti luontevalla yhteistyöllä. Ei uskoisi, että nämä naiset olivat ventovieraita toisilleen vain kuukausi sitten.

Koko Suomen kattava Naisten treffit -niminen Facebook-ryhmä tuo yhteen lähellä toisiaan asuvia naisia, jotka kaipaavat ystäviä. Ryhmän kautta voi esitellä itsensä ja tutustua oman lähialueensa naisiin, etsiä itselleen seuraa lyhyellä varoitusajalla tai järjestää tapaamisia ja tapahtumia.

– Halusin sosiaaliseen elämään uusia tuulia. Koen, että se kynnys tutustua uusiin ihmisiin on itsellekin pienempi, kun on kasa tuntemattomia, eikä ole mitään valmiita kuppikuntia, pohtii Annika Kurkela, joka järjesti ensimmäisen tapaamisen Riihimäellä.

Vain mielikuvitus on rajana sille, missä yhteydessä naisten kesken voi tutustua. Naisten treffit -ryhmässä onkin järjestetty tapaamisia ympäri Suomen aina meikkausopastuksesta käsiaseella ampumiseen eli ihan laidasta laitaan.

– Aikuisiällä voi olla hankalaa tutustua uusiin ihmisiin. Monella voi olla esimerkiksi sellainen tilanne kuin minulla, että lapset ovat jo kasvaneet isommiksi ja olisi aikaa puuhastella, kertoo Elisa Teiste, joka on ollut mukana Riihimäen naisten tapaamisissa alusta asti.

"Meillä on ollut todella kivaa"

Riihimäen naiset ovat tavanneet muun muassa piknikillä, lautapeli-illassa ja roskakävelyllä. Seuraavaksi suunnitteilla ovat yhteislenkki ja stand up -ilta. Ensimmäinen tapaaminen sujui lasillisten ääressä terassilla.

– Meillä on ollut todella kivaa. Myös se on ollut hyvä, että olemme tehneet paljon edullisia ja pienimuotoisia juttuja, jotka sopivat kaikille, Sanoo Teiste.

Riihimäen seitsenhenkinen ydinporukka tapaa noin kahdesti kuukaudessa. Jokainen naisista osallistuu niihin tapaamisiin, jotka sattuvat sopimaan omaan aikatauluun.

Parhaimmillaan naisia on ollut mukana noin 10. Ikähaarukka vaihtelee eläkeikäisestä aina 25-vuotiaaseen saakka. Mukana on myös yksi nainen, joka käy tapaamisissa Hämeenlinnasta.

– Sehän on todella suuri rikkaus, että on eri ikäisiä naisia. Helpostihan se menee muuten siihen, että pyöritetään sitä samanlaista elämäntilannetta ja niitä samoja juttuja. On ihan virkistävää oikeasti kuulla vähän jotain muutakin välillä, Teiste sanoo.

Naiset toivottavat uudet kasvot tervetulleiksi

Mukaan kaivataan nyt lisää uusia kasvoja Riihimäeltä ja lähialueilta. Heidät luvataan ottaa vastaan lämmöllä. Naisten treffeillä ei syrjitä ketään, vaan kaikkien mielipiteet ja ideat otetaan aktiivisesti huomioon.

– Täällä saa olla ihan tasan sellainen persoona kuin on. Kaikki otetaan hyvin vastaan. Mukaan kannattaa tulla rohkeasti, sillä jokainen meistä on ollut ensikertalainen, Kurkela kannustaa.

Naisten treffit -ryhmä on noussut nopeasti suureen suosioon. Koko Suomen kattavassa Facebook-ryhmässä on tämän jutun kirjoitushetkellä noin 5 400 jäsentä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ulkomaalaiset opiskelijat aloittavat taas Hämeen ammattikorkeakoulussa – ystäväperheitä haetaan kulttuurioppaiksi28.8.2018 13.15
Auttavista käsistä on selkeä pula Hyvinkäällä ja Riihimäellä – vapaaehtoistyöhön saa koulutusta entistä helpommin22.8.2018 09.42
Aula-avustajia kaivataan lisää Hyvinkään sairaalaan – vapaaehtoiset kohtaavat asiakkaat lämmöllä12.8.2018 19.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat