Viikko

Runojoutsen yhdistää koskettavaa musiikkia ja runollisia sanoituksia

Laulujen sanoitukset kiteyttävät jotain, mitä arkipäivän puhe ei tarjoa.

Olli Teirikko & Avaruus saapuvat Runojoutseneen ensimmäistä kertaa. Kokoonpano kertoo musiikissaan pienen ihmisten pyrkimyksestä kohti kauneutta.

Iiro Kaukiainen

Runojoutsen kokoaa Oluthuone Joutsenen lavalle joukon laulaja-lauluntekijöitä. Kuten tapahtuman nimikin kertoo, tapahtumassa on merkityksellistä paitsi kauniit melodiat myös laulujen sisältämät sanoitukset ja tarinat.

– Väljästi ajateltuna meidän kaikkien musiikki on runouteen kallellaan. Yhdistävänä tekijänä voisi sanoa, että jokainen esiintyjä esittää omaa musiikkiaan. Meitä kaikkia yhdistää myös verkosto. Kaikki ovat keskenään, jos ei tuttuja, niin ainakin tutun tuttuja musiikkipiireistä, laulaja-lauluntekijä Asta Pöyhönen kertoo.

Pöyhöselle itselleen sanoitukset merkitsevät hyvin paljon.

– Parhaimmillaan sanoitukset kiteyttävät jotain yleistä ja yhteisesti koettua, mitä arkipäivän puhe ei tarjoa. Sanoituksiin voi palata uudelleen ja uudelleen ja miettiä niitä eri kanteilta. Ja yhdistyessään musiikkiin niiden merkitys kasvaa. Ne saavat sävelistä uuden ulottuvuuden, tunteita ja sävyjä.

Pöyhösen kokoonpano Parantolan Puisto julkaisi kesäkuussa uuden singlen ja musiikkivideon ”Vielä on aikaa”.

Parantolan Puiston lisäksi Runojoutsenessa esiintyy neljä muuta laulaja-lauluntekijää sekä isompaa kokoonpanoa.

Pete Koski kirjoittaa kappaleita arjen pienistä ihmeistä. Hänen vuonna 2016 julkaistu debyyttisinglensä ”Merituuli” noteerattiin Soundissa ja Rumbassa.

Koski on lämmitellyt muun muassa Samae Koskista, Matti-Johannes Koivua ja Antti Tuiskua.

Tamperelaisen laulaja-lauluntekijä Nelli Nelsonin lauluissa kaikuu toivo. Hänen esikoissinglensä Tuhat vuotta sitten ilmestyi huhtikuussa.

Johanna Mäkeläiselle ominaista ovat teeskentelemättömät tekstit. Hänen lauluistaan löytyy niin todentuntuista arjen kuvausta kuin hiljentymistä elämän mysteereiden ääreen.

Hyvinkäällä Mäkeläinen esiintyy triona, jossa soittavat myös kitaristi-mandolinisti Tero Kumpulainen ja lyömäsoittaja Niilo Suihko.

Olli Teirikko & Avaruus tarinoi hiljaisen ihmisen kauneuden kokemuksesta, joka jää usein sanomatta.

Oulusta kotoisin oleva Teirikko asuu ja tekee musiikkia nykyään Helsingissä. Avaruus-kokoonpanonsa hän tuo ensimmäistä kertaa Hyvinkään Runojoutseneen.

Runojoutsen neljättä kertaa

Runojoutsen kokoaa Oluthuone Joutsenen lavalle lauantaina 8.9. viisi laulaja-lauluntekijää ja isompaa kokoonpanoa.

Illan esiintyjät ovat Pete Koski, Nelli Nelson, Johanna Mäkeläinen Trio, Parantolan Puisto sekä Olli Teirikko & Avaruus.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Runojoutsen on ollut suosittu tapahtuma, joten paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Runojoutsenessa kuka tahansa pääsee esiintymään24.1.2018 03.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat