Paikalliset

Vuoden nuori yrittäjä palkittiin Hyvinkäällä – perinteisilläkin aloilla voi vielä tehdä rohkeaa liiketoimintaa

Vuoden nuori yrittäjä palkittiin perjantaina Get Together -tapahtumassa Hyvinkäällä.

Lasse Saarenpää on Vuoden nuori yrittäjä 2018.

-

HYVINKÄÄ  |  Vuoden nuori yrittäjä 2018 -kilpailu ratkesi perjantai-iltana Nuorten Yrittäjien valtakunnallisessa Get Together -päätapahtumassa Hyvinkäällä.Laten Koneen yrittäjä Lasse Saarenpää Etelä-Pohjanmaalta on Vuoden nuori yrittäjä 2018.

Vuoden nuori yrittäjä -kilpailu on maamme arvostetuin nuorille suunnattu yrittäjäkilpailu. Kilpailussa painotetaan yritystoiminnan ansioita.

Tuurilaisessa Laten Koneessa tuomaristoa kiehtoi erityisesti tarina 14-vuotiaasta yrittäjästä. Saarenpää aloitti pienesti toiminimellä ja on kasvattanut yrityksensä kansainväliseksi käytettyjen maanrakennus- ja nostokoneiden maahantuojaksi, korjaamoksi sekä myyjäksi. Saarenpää täyttää loppuvuodesta 35 vuotta.

Tuomaristo perustelee valintaa sillä, että Lasse Saarenpää on elävä esimerkki siitä, mihin tämän päivän nuoret kesäyrittäjät voivat kovalla työllä ja intohimolla päätyä. Hän on näyttänyt, että niin kutsutuilla perinteisilläkin aloilla voi vielä tehdä rohkeaa ja isoakin liiketoimintaa.

Liikevaihto on miljoonia, kasvuprosentit vakuuttavat ja vientikaista auki. Erityishuomiona tuomaristo nostaa sen, että Saarenpäällä on kansainvälistä liiketoimintaa pääomaa sitovalla alalla ja merkittävänä osa-alueena myös maanrakennuskoneiden työlaitteiden tuotekehitys, valmistuttaminen ja myynti. Hän on myös onnistunut pitämään taseensa vakaana, investoinneista huolimatta.

– Kyllä se on se tekemisen palo ja kun näkee että asioita tapahtuu ja toiminta kehittyy. Pääsee tekemään, näkemään, kokeilemaan, oppimaan uutta. Vastoinkäymisiä tulee, kun paljon touhuaa ja tekee, sille ei mahda mitään. Mutta se on oikeastaan vähän minun motto siinä, että onnistu tai opi, Saarenpää sanoo Nuorten Yrittäjien videolla.

Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailussa toiseksi ylsi Birkkalan tilan Simo Larmo Varsinais-Suomesta ja kolmanneksi siivousyritys Kiffelin yrittäjä Jenni Parpala Pohjanmaalta.

Voittaja Lasse Saarenpää pokkasi voitostaan 20 000 euroa, Simo Larmo 7000 euroa ja Jenni Parpala 3000 euroa. Palkintorahat lahjotti Yksityisyrittäjäin säätiö.

Kovassa kilpailussa finaaliin ylsivät myös ohjelmistoyrittäjä Janne Puustinen, 30, Keski-Suomesta ja fitness-yrittäjä Emmi Salo, 30, Keski-Pohjanmaalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vuoden nuori yrittäjä johtaa menestyvää kattofirmaa Riihimäellä23.5.2018 11.30
Hämeen vuoden nuori yrittäjä on riihimäkeläinen Markus Friman – "Mahdollisuuteen pitää uskaltaa tarttua"23.3.2017 20.04
Venla Hatakka on Lopen Vuoden Nuori – Kirjaston muistutus olikin kutsu palkittavaksi15.2.2017 22.23

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat