Paikalliset

Kytäjäntien kaivattu pyörätie jo lähempänä toteutumista: nyt tutkitaan maaperää – pyöräilijöiden tienylityspaikaksi yksi pitkä suora

Teuvo Hallikainen tutkii maaperää Kytäjoen sivuhaaran Keihäsjoen ylittävän sillan pielessä. Pyörätie vaatii oman sillan.

Ari Peltonen

HYVINKÄÄ | Hanke monien toivoman pyörätien saamisesta Kytäjäntien varrelle on nytkähtänyt jälleen hieman eteenpäin.

Kaupungin suunnittelussaan käyttämän konsulttiyhtiön aliurakoitsija tekee alueella paraikaa muun muassa maaperätutkimuksia.

Hankkeesta laadittavan tiesuunnitelman on puolestaan määrä valmistua vuodenvaihteen tietämillä, kertoo Hyvinkään kaupungin tekninen johtaja Jouni Mattsson.

Asukkaille pyörätiesuunnitelmista kerrotaan Maapirtissä järjestettävässä yleisötilaisuudessa jo marraskuussa – heti kun kunnollinen luonnos vain saadaan aikaan, Mattsson sanoo.

Jo nyt Mattsson pystyy kertomaan muun muassa kaavaillusta kohdasta, jossa pyörätien käyttäjät joutuvat vaihtamaan puolta.

Ylityspaikka tulisi Kytäjän kartanolle vievän tien lähelle. Tarkempi paikka olisi suoralla hieman ennen viljakuivurin kohtaa, Mattsson sanoo.

– Siinä on hyvä suora, jossa voisi tien turvallisesti ylittää.

Ylitystä tarvitaan sen takia, että pyörätielle on jo alku Kytäjäntien kaupungin-pään oikealla puolella Vakkurintielle asti, ja jo valmista pyörätietä taas on toisella puolella tietä kylältä Lakkimäen tonttiliittymään asti.

Ylityskohtaan ei tulisi suojatietä, vaan kulkua turvaisivat lähinnä ylityspaikasta kertovat varoitusmerkit sekä pyöräilijöille että autoilijoille.

Mattssonin mukaan tämä käytäntö on yleisillä teillä se tavallisin vaihtoehto.

Uutta pyörätietä on tarkoitus rakentaa kaikkiaan 7,3 kilometrin verran. Kaupunki on arvioinut hankkeen hinnaksi noin 1,6 miljoonaa euroa. Nyt työstettävän tiesuunnitelman maksaa kaupunki.

Varsinaisen toteutuksen osarahoittajiksi ovat jo aiemmin ilmoittautuneet alueella toimivat maa-ainesottajayritykset. Ne ovat yhä hankkeessa mukana ja valmiina osallistumaan kuluihin, Mattsson sanoo.

Muu rahoitus tulee kaupungilta – ja toivon mukaan myös Uudenmaan ely-keskukselta.

– Valmiin suunnitelman kanssa on paremmat mahdollisuudet lähteä rahoitusta kyselemään, Mattsson sanoo.

Milloin rakentaminen sitten alkaisi? Mattssonin mukaan se on vielä hyvin epävarmaa.

– Toteutumisesta ei uskalla sanoa vielä mitään. Hoidetaan suunnittelu nyt ensin.

Pyörätietä tulossa myös Ridasjärvelle

Kuten Kytäjäntiellä, myös Ridasjärventiellä on paljon raskasta liikennettä. Siksi kaupunki laatii nyt tiesuunnitelmaa myös Ridasjärventien varrella kulkevan kevyen liikenteen väylän jatkamiseksi.

Uutta pyörätietä tulisi pari kilometriä Lempiöntieltä valtatielle 25 asti.

Kaupunki arvioi rakentamisen hinnaksi noin 600 000 euroa.

Kaupunki järjestää myös Ridasjärven pyörätiehankkeesta yleisötilaisuuden. Se on tarkoitus pitää marraskuun tietämillä Ridasjärven koululla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vauhdikas ohitus Kytäjäntiellä18.6.2018 15.50
Kyläyhdistys: Vain Kytäjällä lapset kulkevat kouluun ilman tievaloja – kaupunki suunnittelee nyt lisävalaistusta27.4.2018 10.57
Henkilöauto suistui katolleen Kytäjäntiellä25.3.2018 19.36
Kytäjäntie Etelä-Suomen vaarallisimpia - töitä riittää hinausalan yrittäjille19.12.2017 03.00
Kytäjäntien sorarekkakolari järkyttää kylällä - kuljettaja kuoli15.12.2017 13.45
Kytäjäntie poikki vakavan liikenneonnettomuuden vuoksi – sorarekat törmäsivät, toinen kuskeista menehtynyt 15.12.2017 12.41
Ridasjärven kylätie ja Kytäjäntie saavat uuden kevyen liikenteen raitin8.12.2017 14.18
Autoilija, ole erityisen tarkkana ainakin näissä paikoissa! – Muun muassa Kytäjäntielle ja Hikiäntielle haastetta tuo teiden mutkaisuus23.11.2017 09.00
Rekat jumissa Kytäjäntiellä – Raskas lumisade seisotti liikennettä, katso kuvat26.10.2017 14.42
Hyviä uutisia pyöräilijöille: Kytäjän uuden pyörätien suunnittelu voi nyt alkaa – rahat rakentamiseen uupuvat vielä28.8.2017 14.15
Kytäjän pyörätiestä yhteishanke – louhosyritykset ehkä mukaan19.12.2016 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat