Viikko

Taiteilija KirsiMarja Puu ideoi Hyvinkäälle ohjelmallisen illan – pukeudu kuin Schjerfbeckin ajan naiset

KirsiMarja Puun eli Kirsi Puumalaisen taidetta kahdessa näyttelyssä: "Toivon töistäni välittyvän intuitiivisuutta ja läsnäoloa."

Kirsi Puumalainen tekee matkaa taiteilijana ja haluaa koskettaa myös muita töillään.

-

Kirsi Puumalainen, taiteilijanimeltään KirsiMarja Puu, esittäytyy taiteellaan Hyvinkään Rautatieaseman kahvilassa ja Teesalonki Sylviassa.

Rautatieasemalla on esillä taidetta musteella ja akvarellitekniikalla 29. syyskuuta saakka.

Teesalonki Sylviaan taiteilija on ideoinut näyttelyn lisäksi ohjelmallisen illan 7.9. Helene Schjerfbeckin tunnelmissa. Siinä Puumalainen kertoo Hyvinkäällä vaikuttaneen Schjerfbeckin elämästä ja taiteesta. Ohjelmassa on myös musiikkia, ja osallistujat saavat halutessaan pukeutua vanhan tyylin mukaisesti.

– Valokuvaaja Helena Eslon ikuistaa vieraat yhteispotretissa. Omaan potrettikuvaan on myös mahdollisuus, Puumalainen kertoo innoissaan.

Illanviettoon voi ilmoittautua Teesalonki Sylvian kautta. Iltaan on rajoitettu osallistujamäärä ja tapahtuma on maksullinen.

Puumalainen on ammatiltaan varhaiskasvattaja. Hän kertoo, että on taiteilijana ja elämässään halunnut toteuttaa unelmiaan.

– Toivon töistäni välittyvän intuitiivisuutta ja läsnäoloa ja matkaa ajassa.

Puumalainen on opiskellut maalausta useiden opettajien ohjauksessa, ja opiskelu jatkuu yhä edelleen.

Häneen ovat vaikuttaneet muun muassa hyvinkääläinen Marghareetta Liljeblad sekä edesmennyt Felix Nietoksela. Hän on käynyt myös Hyvinkään opiston kurssin perinteiseen kiinalaiseen maalaustaiteeseen taiteilija Anna-Maija Rissasen johdolla.

Työssään varhaiskasvattajana hän on työskennellyt lasten ilmaisu- ja taidekasvatuksen parissa vuosikymmeniä. Puumalainen on järjestänyt kurssitusta aiheeseen päivähoidon henkilöstölle.

– Mottonani on "Kuljetaan hetki yhdessä nyt ja menneisyyden polkuja! Luodaan ajatuksin huomista."

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Syyssävyinen ilta Helenen hengessä Hyvinkäällä – Kirsi Puumalainen kertoo Schjerfbeckin elämästä ja taiteesta20.8.2018 15.06
Säätiö hankki Helene Schjerfbeckin öljymaalauksen – teos ei ole ollut aikaisemmin esillä Suomessa18.5.2018 12.23
Helene Schjerfbeckin mitali sai paikan taidemuseossa – Hyvinkääläinen Kai Hildén löysi mitalin kasvimaalta vuonna 194521.9.2017 05.00
Tammisaari omi Helene Schjerfbeckin haudan, saako Hyvinkää edes mitalia?12.9.2017 06.15
Riihimäen ja Hyvinkään Schjerfbeckit yksiin? Museoselvitys poikii lukuisia jatkoselvityksiä – esitykset vasta tulossa. 2.8.2018 17.00
Säätiö hankki Helene Schjerfbeckin öljymaalauksen – teos ei ole ollut aikaisemmin esillä Suomessa18.5.2018 12.23

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat