Viikko

Yleisö pääsee ytimeen Red Carpetissa – kotimaiset tähdet loistavat Sveitsin gaalassa

Kaikkiin elokuvaesityksiin osallistuu myös elokuvien tekijöitä.

Lili Ermezei

Hyvinkäällä juhlistetaan elo–syyskuun vaihteessa kotimaista elokuvaa. Red Carpet -festivaaleilla pääsee nauttimaan runsaasta ja mielenkiintoisesta elokuvatarjonnasta kuluneelta vuodelta.

– Joukossa on monenlaisia elokuvia indie-elokuvista mainstreamiin. Täyspitkien elokuvien lisäksi ohjelmassa on dokumentteja ja lyhytelokuvia, taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi lupaa.

Erityisesti Luusuaniemi odottelee juhlaennakkoja, joita on tänä vuonna kolme.

Yleisöllä on mahdollisuus nähdä Markku Pölösen ohjaama Oma Maa, Tuukka Temosen ohjaama Valmentaja sekä Timo Koivusalon ohjaama Olavi Virta ennen elokuvien virallisia ensi-iltoja ja teatterilevitystä.

Kaikissa elokuvanäytöksissä on mukana elokuvantekijöitä, näyttelijöitä, ohjaajia, joita pääsee jututtamaan elokuvaesityksen jälkeen.

– Se on festareiden tarkoitus, että yleisö ja tekijät kohtaavat, Luusuaniemi sanoo.

Kotimaisten elokuvien lisäksi Red Carpet -festivaaleilla nähdään tänä vuonna kaksi unkarilaista elokuvaa: viime vuoden Oscar-ehdokkaaksi päässyt Kosketuksissa (Teströl És Lélekröl) sekä tänä vuonna Cannesissa kriitikoiden palkitsema One Day.

Esitykset ovat Biorex Sveitsissä torstaina 30.8. kello 15.30 (Kosketuksissa) sekä kello 16 (One Day). Kosketuksissa-elokuvasta mukana näytöksessä ovat näyttelijät Alexandra Borbély sekä Ervin Nagy ja One Day -elokuvan esityksessä ohjaaja Zsófia Szilágyi.

Uutta tämänvuotisessa Red Carpetissa on Red Carpet Gaala Hotel Sveitsissä torstaina 30.8.

Gaalassa jaetaan kuusi tunnustusta muun muassa vuoden elokuvateosta, ilon tuottamisesta sekä elämäntyöstä. Paikalle saapuu elokuva-alan tähtiä ja muita kutsuvieraita, mutta myös tavallisilla kansalaisilla oli mahdollisuus ostaa sinne lippuja. Tällä hetkellä tilaisuus on loppuunmyyty.

Elokuvien lisäksi festivaalit tarjoavat musiikkia ja muuta mukavaa nähtävää ja koettavaa. Lauantaina 25.8. kello 12 Luusuaniemi jututtaa ohjaaja, näyttelijä Pekka Laihoa kauppakeskus Willan Roberts Coffeen lavalla.

30.8. kello 17 kaksi elokuvatähteä saa tähtensä Kirjastonaukiolle. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kauppakeskus Willasta löytyy 31.8.–2.9. Festivaalitori, jossa nähdään bändejä ja tanssiesityksiä. Festivaalitorin ohjelma on ilmaista.

Ilmainen on myös sunnuntaina 2.9. kello 10 alkaen Villatehtaalla järjestettävä Beckhoffin perhepäivä, jonka teemana on taide ja teknologia. Ohjelmassa on mm. taukojumppaa vetävä Pepper-robotti, aktiviteettirata, sirkus- ja tanssiesityksiä sekä musiikkia.

Keskiviikkona 29.8. Hyvinkääsalissa konsertoi Apocalyptica.

Perjantaina 31.8. Villatehtaalla esiintyvät Pete Parkkonen, Janna, Aarne Pelkonen, Yona, Michael Monroe, Hanna Pakarinen ja Reino Nordin ja lauantaina 1.9. Samuli Edelmann, Oona Airola, Pikku G, Jean S. ja Kaija Koo.

Hyvinkään Liikenne järjestää festivaalien ajan maksuttoman festivaalibussin, joka kulkee eri tapahtumapaikoilla kauppakeskus Willasta rautatieasemalle ja Sveitsiin sekä Willasta Juliaan ja Kinomaan ja takaisin.

Red Carpet -festivaalit Hyvinkäällä

Red Carpet -elokuvafestivaali Hyvinkäällä 30.8.–2.9.

Tapahtuman aikana esitetään lähes 50 elokuvaa, dokumenttia ja lyhytelokuvaa Juliassa, Kinomassa ja Biorex Sveitsissä.

Kaikissa esityksissä on paikalla elokuvien tekijöitä, ohjaajia, näyttelijöitä.

Elokuvien lisäksi festivaaleilla on rutkasti muuta ohjelmaa.

Lisää tietoa ohjelmasta, aikatauluista, festivaalibussin reiteistä, hinnoista sekä linkit lippukauppaan löytyvät netistä osoitteesta redcarpetfilmfestival.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Red Carpet -elokuvafestivaalin Actor's studio kiinnosti yleisöä Hyvinkäällä5.8.2018 14.18
Red Carpet etsii nimeä tähtien kadulle – jätä oma ehdotuksesi!16.7.2018 13.19
Kaikkien Krapuloiden Äiti ja verta ympäri hotellihuonetta – Antti Luusuaniemen karmea aamu pyörii nyt verkossa10.8.2018 12.08

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat