Puheenaihe

Perttu Häkkisen kuolinilmoituksen teksti on sitaatti suomalaisesta rockklassikosta – "Tietenkin parasta, mitä lauluntekijä voi kuvitella"

 Kollaa Kestää julkaisi Kirjoituksia kellarista -kappaleen vuonna 1979. Kappaleen sävellyksestä vastaa jo edesmennyt Kai Kivi, sanoituksesta Jyrki Siukonen. Siukonen kuvassa alarivissä vasemmalla

Wikimedia Commons

Viikonloppuna tapaturmaisesti menehtyneellä toimittaja Perttu Häkkisellä oli jo valmiiksi mietittynä teksti, jonka hän haluaa kuolinilmoitukseensa.

– Nauroi yksin pimeässä ja eli unelmissa, hän kirjoitti asiasta Twitterissä jouluaatonaattona vuonna 2016.

Helsingin Sanomissa perjantaina julkaistussa kuolinilmoituksessa on tämä sama teksti.

Kyseessä on sitaatti tamperelaisen Kollaa Kestää -yhtyeen 1979 julkaistusta kappaleesta Kirjoituksia kellarista. 

Laulun sanoittanut Jyrki Siukonen kertoo Tamperelaiselle, että kyseessä on hänen tietääkseen ensimmäinen kerta kun kappaleen tekstiä käytetään kuolinilmoituksessa.

– Mielestäni Suomessa tehtiin tuohon aikaan satoja parempia lauluntekstejä. Kollaa Kestää -yhtyettä on pidetty älykköbändinä, mutta itse pidän tuota tekstiäni aika naiivina. Ehkä se on sitten vedonnut ihmisiin, Siukonen pohtii.

– Tietenkin parasta, mitä lauluntekijä voi kuvitella on se, että oma laulu jää elämään. Näin on tämän kappaleen osalta käynyt.

Lue Siukosen haastattelu Tamperelaisesta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jaloviinaa, tupakka-aski ja avattu kaljatölkki – Kuva: Näin Perttu Häkkistä muistellaan onnettomuuspaikan lähellä14.8.2018 08.03
Flow-festivaali kunnioitti toimittaja Perttu Häkkisen muistoa hiljaisella hetkellä – Kallion kirjasto soitti sulkemismusiikkina Imatran Voimaa12.8.2018 18.32

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat