Viikko

Tivoli Sariola saapuu Hyvinkään Kauppatorille – synttäreillä luvassa karkkisadetta

Tivoli Sariolan toimitusjohtaja Ville Sariola kertoo, että mennyt vuosi on ollut tivolille erittäin hyvä. Tivoli Sariola on hankkinut viimeisen kymmenen vuoden aikana kahdeksan uutta laitetta.

Arkisto/Teemu Vestovuo

Hyvinkäällä päästään juhlimaan tulevana lauantaina Tivoli Sariolan 130-vuotissynttäreitä. Tivoli saapuu Hyvinkään Kauppatorille jo torstaina ja viipyy kaupungissa sunnuntaihin saakka. Juhlavuotensa kunniaksi tivoli levittäytyy Hyvinkäällä entistä laajemmalle alueelle.

– Tivolikalustomme kasvaa Hyvinkäällä, sillä laajennamme aluettamme Willantorille, kertoo perheyrityksen toimitusjohtaja Ville Sariola.

Juhlavuoden kunniaksi tivoliin on hankittu hurjapäille sopiva laite The Tripe, jossa kieputaan pää alaspäin. Se saapuu myös Hyvinkäälle.

– Siinä saa kokeilla rajojaan, ja pituusraja on 140 senttiä. Laite on saanut nuorison liikkeelle, Sariola iloitsee.

Vaikka tivolin virallisia syntymäpäiviään juhlittiin jo kesäkuussa, myös Hyvinkäällä päästään mukaan juhlahumuun. Lauantain synttärijuhlilla tapahtuu joka tunti jotain spesiaalia, Sariola lupaa. On yllätysarvontoja, nukketeatteria ja kuvakilpailua. Lisäksi tarjolla on ilmaista kasvomaalausta ja Hummeli-virtahepo seikkailee tivolikentällä.

Yksi ohjelmanumero on kuitenkin odotetumpi kuin mikään muu:

– Karkkisade on supersuosittu. Ihmiset eivät malta mennä laitteisiin, kun he odottavat karkkisadetta.

Sariolan historiasta on koottu myös näyttely, joka on esillä nukketeatteriteltassa.

– Meidän tarina on alkanut oman isoisoisäni ammuntaradalta, jossa oli voimaesityksiä ja onnenheittopeli.

– Laitekehitys on ollut valtavaa etenkin viimeisen viidentoista vuoden ajan. Laitteet ovat muuttuneet tietokonepohjaisiksi ja niissä on paljon hienoelektroniikkaa.

Lauantaina Hyvinkäällä vietetään Back to school -tapahtumakokonaisuutta, jonka osa Tivoli Sariolan synttärijuhlakin on. Lisäksi Hyvinkään keskustassa on Sun Dance Day -tapahtuma ja Willassa on koko päivän erikoistarjouksia.

– Idea tapahtumakokonaisuudesta lähti meiltä. Toteutimme viime vuonna Willan kanssa yhteistyössä joulutivolin, joka oli tosi suosittu. Päätimme hyödyntää jatkossakin synergiaetua. Pyörät lähtivät tosi nopeasti pyörimään viime syksynä, ja saimme kaupungin yhteistyöhön, Sariola kertoo.

Sariolan mukaan Hyvinkää on ollut haasteellinen paikkakunta. Aiemmin Tivoli toimi Paavolan kentällä, jonne väki löysi tiensä huonosti. Neljä vuotta sitten tivoli palasi kauppatorille, jossa homma on lähtenyt rullaamaan.

– On hienoa päästä kaupungin ytimessä maailmanpyörään.

Back to school -tapahtuma

Kokonaisuus koostuu kolmesta tapahtumasta.

Tivoli Sariolassa vietetään syntymäpäiviä 18.8. kello 12–20.

Sun Dance Day järjestetään samana päivänä kello 17–21. Hyvinkään kirjaston aukion lavalle nousevat Elias Kaskinen & Päivän Sankarit, Mäkki ja Jarspis. Tapahtuman järjestää Hyvinkään nuorisopalvelut yhteistyössä Tahkon ja Hyria säätiön kanssa.

Samaan aikaan kauppakeskus Willassa on koulujen aloitus -tapahtuma, jossa on erikoistarjouksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat