Viikko

Uimalaan pääsee naisten kesken: ”Syyt voivat olla uskonnollisia tai lääketieteellisiä”

Sveitsin uimalan naisten uintivuorot jatkuvat.

Sunnuntaina 12.8. alkavat jälleen suositut naisten uinnit. – Ensimmäinen kerta on ekstrakerta, silloin pääsee uimaan myös ulkoaltaisiin. Tuomme paikalle sup-lautoja ja hyppytornikin on käytössä, kertoo Katarina Norrena Hyvinkään liikuntapalveluista.

Mia Lagström

Suositut naisten uinnit käynnistyvät jälleen. Sveitsin uimalassa kerran kuussa järjestettävä naisten uinti on nimensä mukaisesti tarkoitettu vain naisille.

– Silloin miehiä ei saa olla paikalla lainkaan. Uimalan henkilökuntakin kuten laitosmiehet ja uinninvalvojat ovat silloin kaikki naisia, Katarina Norrena Hyvinkään liikuntapalveluista kertoo.

Naisten uinteja järjestettiin alun perin Hyvinkään veteraanitalolla, mutta paikan allas kävi pieneksi.

– Kävijöitä on keskimäärin noin kuutisenkymmentä. Ajattelimme silloin liikuntapalveluissa, josko voisimme siirtää uinnit Sveitsin uimalaan ja sehän onnistui. Naisten uinti järjestetään uimalan sulkemisajan jälkeen. Sauna on jo valmiiksi lämmin, joten suuri kuluja se ei aiheuta.

Valtaosa naisten uintiin tulijoista on maahanmuuttajanaisia, mutta joukossa on myös kantaväestöä. Syyt saattavat olla Norrenan mukaan uskonnollisia, esteettisiä tai lääketieteellisiä.

– Esimerkiksi rintojen poisto syövän vuoksi saattaa aiheuttaa sen, ettei haluta pukeutua uima-asuun yleisten vuorojen aikana. Naisten kesken se on helpompaa.

Naisten uinti onkin saanut paljon hyvää palautetta. Ensi sunnuntaina 12.8. järjestettävä naisten uinti on ekstrakerta ja silloin pääsee temmeltämään ulkoaltaisiin. Myös hyppytorni on käytettävissä.

– Pääsee hyppimään kolmosesta, vitosesta ja kympistä. Hyppääminen on ollut yksi suosituimmista jutuista naisten uinneissa, Norrena kertoo ja vakuuttaa, että kympistä hyppääjiä riittää.

– Välillä tullaan alas jopa pää edellä ja voltilla. Se on hienon näköistä.

Norrena kertoo hypänneensä itsekin kympistä vielä pari vuotta sitten.

– Enää en uskaltaisi. Vitosesta kyllä hyppäisin.

Kauden ensimmäisessä naisten uinnissa pääsee kokeilemaan myös sup-lautoja.

– Uskon, että siitä tulee elämys. Lisäksi meillä on vesijumppaa ja vesijuoksuopastusta. Viime keväänä järjestimme saunajoogaa ja se oli tavattoman suosittua, Norrena kertoo.

Jatkossa naisten uinteja järjestetään sisäuimalan puolella kerran kuussa.

Naisten uinti on avoin kaikille naisille ja mukaan pääsee uimalan normaalin sisäänpääsymaksun hinnalla.

Naisten uinnit alkavat

Sveitsin uimalan suositut naisten uinnit alkavat sunnuntaina 12.8. Uintiaika on klo 19–21.

Ensimmäisellä kerralla otetaan ilo irti ulkoaltaista. Jatkossa uinnit ovat sisäuimalan puolella 9.9., 7.10., 4.11., 9.12. klo 19–21.

Uinnin lisäksi ohjelmassa on vesijumppaa ja vesijuoksuopastusta.

Naisten uinnin aikana uimalassa on paikalla ainoastaan naisia, myös uimalan työntekijät ovat silloin kaikki naisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Arkkitehti Raimo Valjakan omaiset vastustavat Sveitsin uimalan laajennusta: "Arvokas kokonaisuus ei kestä muutoksia" – kiinteistöjohtaja: "Se on uimala, siellä uidaan"29.6.2018 15.28
Sveitsin uimalan maksuihin taas korotusesitys – lautakunta torppasi korotukset viimeksi lokakuussa18.6.2018 14.25
Hyviä uutisia erityisliikuntakorttia käyttäville: Sveitsin uimalan aikarajoite poistuu20.4.2018 09.12
Sveitsin uimalan kiukaat lämpiävät jatkossa aurinkoenergialla – paneelit uudisrakennuksen katolle, vanha halli ei niitä kestä17.4.2018 12.47
Sveitsin uimalan laajennustyöt alkavat syksyllä – koko remontti maksaa 12 miljoonaa euroa ja kestää pari vuotta28.3.2018 16.11

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat