Viikko

Lopella tapahtuu myös loppukesällä

Santamäen Elomarkkinoilta vuonna 2016. Meklarina tuolloin kansanedustaja Timo Heinonen.

Kare Asp

Vaikka Lopen kesäviikko on jo ohitse, jatkuu tapahtumatarjonta vilkkaana.

Kansallispukujen tuuletusilta Lopen museolla ja kansanlaulukirkko Lopen vanhassa kirkossa ovat vuorossa torstaina 16. elokuuta. Museolla on avoimet ovet kello 19–20. Kansanlauluhartauden pelimanniyhtyeessä soittavat Raimo Raussi (viulu), Anne Luostarinmäki (viulu), Jaana Lamberg (huilu), Liisa Miettinen (basso) ja Kirsi Jaakkola (harmonikka). Raussi on Kanta-Hämeen Kansanmusiikin Ystävien oltermanni.

Tänä vuonna kansanlauluhartaus alkaa Raimo Raussin säveltämällä menuetilla Tarinaa Kaakkomäeltä. Sävellys sai kantaesityksensä 14.8.1978 Vanhassa kirkossa radio-ohjelman äänityksissä Kanta-Hämeen Pelimannien esittämänä.

Samana iltana vietetään Lopen kesätoritapahtumien päättäjäisiä kello 17–20. Esiintymässä on Olavi Uusivirran akustinen duo. Illan aikana ratkeaa koko kesän pyörineen torivisan voittajajoukkue. Säätila on ollut toritapahtumien puolella, joten toivottavasti perinne jatkuu.

Lauantaina 18.8. on hyvä tilaisuus tehdä historiallisia hankintoja ja tutustua Santamäen kartanon pihapiiriin. Santamäen elomarkkinat käynnistyvät kello 12. Puoli tuntia myöhemmin on vuorossa perinteinen hyväntekeväisyyshuutokauppa. Siellä on myynnissä löytöjä Paloheimon eri varastoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lopella tarjolla musiikkia korsuhartaudesta soittokuntamusiikkiin8.8.2018 03.15
Kesä hiljentää kaupunginkirjastoja, mutta mökkipaikkakunnilla on vipinää – "Kesäloppilaiset sekoittavat pakkaa!"29.7.2018 04.30
Loppi-viikolla on tarjolla paljon erilaisia tapahtumia25.7.2018 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat