Viikko

Raimo Turtiainen julkaisi uutta musiikkia – edellisestä albumista vierähtänyt 10 vuotta

Raimo Turtiainen julkaisi triplasinglen.

Raimo Turtiainen & Tanssiorkesteri Pojat on nauttinut kesästä lomaillen. – Tällainen lämpö on Suomessa harvinaista herkkua, Turtiainen sanoo. Seuraavan kerran Raimo Turtiainen (laulu, rummut), Juhani Salmela (basso) ja Timo Oittinen (hanuri, midi) esiintyvät Öllerin lavalla.

Raimo Turtiainen & Tanssiorkesteri Pojat on viettänyt kesää pääosin lomaillen, mutta kesään on mahtunut myös kymmenkunta keikkaa erilaisissa kesätapahtumissa, yksityistilaisuuksissa, festivaaleilla ja tanssilavoilla.

– Huomenna esiinnymme Oitin markkinoilla ja viime viikolla olimme Erkki Liikasen kanssa Vojakkalan lavalla. Keikkailemme silloin tällöin yhdessä, Turtiainen kertoo.

Alkuvuonna Turtiainen piipahti myös studiossa. Tuoreella Tunnelmasta toiseen nro 1 -triplasinglellä ovat mukana kappaleet Tanssikengät, Vanhan kartanon kehräävä rukki sekä Paha oot, jonka alkuperäisen version esitti The Swinging Blue Jeans.

– Halusin singlelle leppoisia ja rentoja kappaleita, joita ihmiset voivat kuunnella kesällä. Tanssikengät ja Vanhan kartanon kehräävä rukki ovat kumpikin sovitettu ruotsalaisbändi Vikingarna-tyyppiseksi meneväksi kesämusiikiksi. Niissä on sellaista mukavaa suomalaisruotsalaista meininkiä. Paha oot kutkuttelee puolestaan mukavasti nuoruuden muistojen syövereitä.

Turtiainen iloitsee, että levy-yhtiö sai levyn taustoja soittamaan ison orkesterin, jossa on mukana Suomen huippumuusikoita. Singleä myydään muun muassa keikoilla, Kirjauksentien Nesteellä sekä Hikiän kyläkaupassa. Pitkäsoitto julkaistaneen parin vuoden kuluessa.

Raimo Turtiaisen & Tanssiorkesteri Poikien edellisestä albumista on vierähtänyt kymmenen vuotta ja esikoisalbumista kaksikymmentä.

– Aika menee nopeasti.

Tulevana sunnuntaina tanssiorkesteri esiintyy Öllerin lavalla. Paikka on mieluisa. Kuin olisi maaseudulla vanhalla tanssilavalla, vaikka paikka on keskellä kaupunkia.

Orkesterin varsinainen keikkakausi alkaa syys-lokakuussa. Silloin lähdetään kiertämään tuttuja paikkoja, kuten Helsingin Ylioppilastalo, Tampereen Pakkahuone, Järvenpään Seuratalo, Lomakeskus Lautsia, Lahden Pesäkallio sekä tietenkin Hausjärven Ahjola, jossa orkesteri on esiintynyt useita kertoja.

Tanssijoita kokoonpano viihdyttää pääosin 60–70-luvun musiikilla. Rytmit, jotka olivat silloin suosittuja, ovat sitä edelleen. Aikuiset tanssijat pitävät myös nostalgisesta tunnelmasta.

– Erona 60-luvulle on, että tämän päivän tanssijat ovat hyvin taitavia ja toivovat myös vaikeampia askellajeja, kuten hidasta valssia. Esimerkiksi Elviksen Are You Lonesome Tonight on hyvin toivottu kappale.

Raimo Turtiainen & Pojat Öllerin lavalla

Riihimäen kaupunginmuseolla Öllerin lavalla (Öllerinkatu 3) järjestetään tanssit su 12.8. klo 14–16. Musiikista vastaa Raimo Turtiainen & Tanssiorkesteri Pojat. Marttojen kesäkahvila Pesutupa on avoinna.

Raimo Turtiainen & Tanssiorkesteri Pojat on soittanut 1960-luvun puolivälistä lähtien. Orkesteri on julkaissut kaksi pitkäsoittoa.

Uusin triplasingle Tunnelmasta toiseen nro 1 on Raimo Turtiaisen, levy-yhtiö Tatsian ja sekä hausjärveläisen studiomestarin Reijo Pelkosen yhteistyötä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Öllerin lavalla tanssitaan vielä kerran – sunnuntaina lavalla Raimo Turtiainen ja Pojat7.8.2018 11.43
Raimo Turtiaisen triplasinkku julki Oitin markkinoilla – Keskustiellä kaupantekoa ja musiikkia aamukymmenestä31.7.2018 14.55
Oitin markkinoilla potkukelkkakin iskee kipinää – samalla lavalla Marko Haavisto, Mari Kaasinen, Risto Autio, Seppo Silasviita, Jon Landlord ja Raimo Turtiainen Poikineen23.7.2018 14.20
Raimo Turtiainen uusista kappaleistaan: "Vikingarna-tyyppistä reipasta menoa ja 60-luvun hitti"30.5.2018 15.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat