Viikko

Hyvinkään Olutfestareilla maistellaan pienpanimoiden erikoisuuksia- ”Olut on kuninkaiden juoma”

Hyvinkään Villatehtaalla on tarjolla myös ruokaa ja musiikkia.

Olutfestareiden perjantain pääesiintyjä on vimmaisena livebändinä tutuksi tullut Käsityöläiset. Bändi aloittaa klo 21.30.

www.kasityolaiset.com

Oluiden ystäviä hemmotellaan tulevana viikonloppuna, kun olutseura William K. järjestää Hyvinkään Villatehtaalla perinteiset Olutfestarit. Ensimmäisen kerran jo 1990-luvun alkupuolella järjestetyt festivaalit kokivat pari vuotta sitten täydellisen muodonmuutoksen.

– Nimestä huolimatta panostimme ennen enemmän musiikkiin kuin oluisiin. Festivaaleilla esiintyi isoja nimiä, kuten Kaija K, Haloo Helsinki, Jean S. Tänä päivänä tapahtumia on paljon, emmekä halunneet olla enää tavallinen festivaali, vaan nimensä mukaan olutfestivaali, olutseura William K:n puheenjohtaja Jyrki Vallinkoski kertoo.

Viime vuonna paikalle saatiinkin mukava määrä pienpanimoiden edustajia esittelemään tuotteitaan ja näin on myös tänä vuonna.

– Mukana on viisi pienpanimoa sekä Helsinki Beer Festival, joka järjestää Helsingissä vastaavia olutfestivaaleja. He tuovat maahan myös omia tuotteitaan, joita on myynnissä myös Hyvinkäällä.

Festivaalien pääpaino on erikoisoluissa, mutta myynnissä on myös viinejä, siidereitä ja muita alkoholijuomia. Vallinkosken mukaan olutharrastajien määrä on suuressa nosteessa ja innokkaita maistelijoita riittää.

– Kaikkiaan Suomessa on tällä hetkellä lähemmäs 150 pienpanimoa. Lakimuutos helpotti oluiden saatavuutta ja oluiden runsas kirjo näkyy tänä päivänä ihan tavallisissa marketeissa. Ihmiset haluavat satsata enemmän laatuun kuin määrään.

Oluiden makumaailmaa on Vallinkosken mukaan vaikea lähteä kuvailemaan. Makujen runsaus on ylitsevuotavaa.

– Makuja on vaikka mitä. Viimeksi maistoin savun ja suklaan makuisia oluita. Oma suosikki on kuitenkin varsin perinteikäs peruslager. On kiva maistella eri makuja, mutta peruslageriin ei kyllästy. Se on hyvä janojuoma. Olut on kuninkaiden juoma.

Ja vaikka oluet ovatkin tapahtuman pääasia, on tarjolla edelleen myös musiikkia. Perjantai-illan aloittaa trubaduuri Tommi Kaikkonen. Illan pääesiintyjä on Käsityöläiset. Lauantaina festivaaleilla soittavat Pete Tolonen ja Jonne Niminen. Illan päättää Liftarit.

– Monelle hyvinkääläiselle tuttuja ja pidettyjä kokoonpanoja, Vallinkoski kuvailee.

Ilman ruokaakaan ei tarvitse olla. Dogs & Deli huolehtii isommasta nälästä burgereillaan ja hodareillaan. Huikopalaksi on tarjolla Ruisherkun valkosipulivoissa paahdettuja ruisleipiä dipin kera.

Olutfestarit on olutseura William K:n suurin vuosittainen tapahtuma, mutta ei suinkaan ainoa. Vuonna 1991 perustettu olutseura on yksi Suomen vanhimpia ja suurimpia olutseuroja. Tällä hetkellä jäseniä on reilut 100. Seura järjestää jäsenilleen paljon erilaista touhua ja tekemistä. On vierailtu panimoilla, käyty teatterissa ja reissattu myös ulkomailla. Kaikille avoimia tapahtumia on olutfestivaalien lisäksi syyskuussa järjestettävä Kolpakko-Kierros, joka järjestetään myös tänä vuonna 15.9. klo 13. Lähtöpaikka on Crafters Bar.

– Nyt vain keräämään 3-4 hengen joukkueita ja ottamaan osaa. Kolpakko-Kierroksessa kierretään paikallisia ravintoloita, jossa jokaisessa on erilaisia tehtäviä, jotka tulee ratkaista.

Hyvinkään Olutfestarit

Olutseura William K:n perinteikkäät Olutfestarit järjestetään 3.–4.8. Hyvinkään Villatehtaalla.

Lipunmyynti alkaa perjantaina klo 17 ja lauantaina klo 15. Lauantaina klo 12–15 festivaalialueelle on ilmainen sisäänpääsy. Liput ovat 12 euroa/1 päivä ja 20 euroa/2 päivää. Ennakkoon lippuja voi ostaa ravintola Craftersista. Lisää tietoa tapahtumasta www.olutfestarit.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat