Viikko

Riihimäkeläinen Kaisa-Mari Ruokolainen palailee hoitovapaalta tanssilavoille

”On ihanaa, kun on päästy silloin tällöin laulamaan ja soittamaan tässä lähistöllä.”

Kaisa-Mari Ruokolaisen mukaan on mahtava päästä esiintymään kotikaupungissa. Granitin aukiolla järjestettävällä keikalla yleisö saa pistää myös tanssiksi. – Jalkaan kannattaa laittaa tanssikenkien sijaan tennarit, sillä tanssialusta on aukion kivetys, Ruokolainen vinkkaa.

Mia Lagström

Riihimäkeläinen tanssiyhtye Kaisa-Mari Ruokolainen & Foxpop on keikkaillut viime aikoina maltillisesti. Kaisa-Mari Ruokolainen kertoo olleensa hoitovapaalla.

– On ihanaa, kun on päästy silloin tällöin laulamaan ja soittamaan tässä lähistöllä. Kun kotona on pieni lapsi, on pitänyt harkita järjen kanssa, lähteekö pistokeikalle toiselle puollelle Suomea ja takaisin.

Tanssi- ja iskelmämusiikki on ollut tärkeä osa Ruokolaisen elämää jo kauan. Ylioppilasvuotenaan hän pääsi kiertämään Suomea Yölinnun kesäkiertueelle ja myöhemmin konserttikiertueelle.

– Yölinnun kesäkiertueille haettiin naislaulajaa Foxpop-orkesterin solistiksi. Koelaulun jälkeen pääsin mukaan.

Ruokolainen julkaisi Simo Silmun kanssa myös dueton En koskaan. Vuonna 2010 Ruokolainen julkaisi Saippuakupla-singlen, joka singahti Radio Suomen listaykköseksi ja oli radiokanavan soitetuin kappale.

– Se on pirskahteleva kappale, jota on kiva tanssia.

Vuonna 2013 hän voitti Suomi Iskelmän SM-kilpailun naisten sarjan, mikä mahdollisti pääsyn studioon. Esikoislevy Helmiä ilmestyi 2015.

– Levy jatkoi musiikillisesti samaa linjaa tanssikeikkojemme kanssa. Osa albumille valituista lauluista olikin kulkenut keikoillamme jo pitkään ja osa valikoitui vasta tekoprosessin aikana.

Levyn tekeminen oli varsin opettavainen ja mielenkiintoinen projekti.

– Pääsin mukaan valitsemaan kappaleita ja sain osallistua tiiviisti myös tuotantoon, mikä oli hieno asia. Levy tuntuu omalta.

Kaisa-Mari Ruokolainen & Foxpop Granitilla

Kaisa-Mari Ruokolainen & Foxpop ovat esiintyneet yhdessä vuodesta 2001. Foxpopissa soittavat Jari Kokkinen (haitari, basso, koskettimet), Jukka Laakso (rummut) ja Valtteri Bruun (kitarat).

Ruokolaisen 2010 julkaisema Saippuakupla-single nousi Radio Suomen listaykköseksi ja oli kanavan soitetuin kappale. Paljon radiosoittoaikaa sai myös vuonna 2011 julkaistu Trumpetin tanssiinkutsu.

Esikoisalbuminsa Helmiä Ruokolainen julkaisi 2015.

Kaisa-Mari Ruokolainen & Foxpop esiintyy Riihimäen Granitin aukiolla keskiviikkona 1.8. klo 19. Keikalle on vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kaisa-Mari Ruokolainen ja Foxpop Öllerin lavalla25.6.2015 07.50
Granitin aukion kesäkeikat tuovat eloa Riihimäkeen – "Nyt on mennyt juurikin niin, että näitä on toivottu, ja sitten on saatu porukka liikkeelle"17.7.2018 05.00
Yli 2000 innokasta bailasi Granitin aukiolla – ihana Diandra hurmasi riihimäkeläiset4.7.2018 21.03
Granitin aukiolla tänään musiikkia ja makkaraa – grillissä riihimäkeläinen erikoisuus4.7.2018 02.40
Samae Koskinen sai eilen Graniitilla sakot – tänään laulaja palkittiin huikein taputuksin13.6.2018 21.30
Kaija Kärkinen pyysi sadetta, Ile Kallio taituroi Roadrunnerin – katso kuvat18.7.2018 21.43

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat