Viikko

Loppi-viikolla on tarjolla paljon erilaisia tapahtumia

Kuva viime vuoden hautausmaakävelyltä. Kertomassa Kalevi Nevanpää.

Kare Asp

Suviehtoon hautausmaakävely on yksi Loppi-viikon suosittuja tapahtumia. Nyt kävellään tiistaina 31. heinäkuuta kello 18 alkaen. Teemana on vuosi 1918.

Tarkoitus on käydä kyseisen vuoden tapahtumissa ja taisteluissa sekä vuoden olojen johdosta henkensä menettäneiden loppilaisten haudoilla. Oppaina ovat Antti Koskimäki ja Kalevi Nevanpää. Kokoontuminen tapahtuu siunauskappelilla kello 18.

Kotiseutumuseo Lukkarin Puustellissa on torstaina 2.8. kello 18.–19.50 avoimet ovet. Tuolloin järjestetään työnäytös. Tarkoitus on tehdä museolla olevan mallihaavin mukaan uusi malmihaavi kello 18.30 alkaen. Tähän käytetään metallia, puuta ja lankaa. Tekijöinä ovat Antti Koskimäki ja Hannu Aflecht.

Kello 19.50 kokoonnutaan Sakari Pälsin haudalle, jonne Loppi-seuran ja Sakari Pälsin seuran edustaja laskevat kukkalaitteen. Iltahartaus Vanhassa kirkossa kello 20.

Varsinaisen Lopen päivän vietto sunnuntaina 5.8. alkaa messulla Lopen kirkossa kello 10. Sitten lasketaan kukat sankarihaudalle ja senaattori Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalle.

Kello 12 jatketaan kirjaston Fallesmannissa. Eeva-Liisa Myllymäki kertoo maailmanmatkaaja Sakari Pälsistä. Musiikista vastaa taitava pianisti Hannu Ala. Hiukan Loppi-viikon jälkeen eli torstaina 16.8. järjestetään kansallispukujen tuuletusilta kotiseutumuseolla kello 19–20. Kansanlaulukirkko alkaa kello 20 Lopen Vanhassa kirkossa.

Loppi-viikolla järjestetään monenlaista muutakin tapahtumaa: kevyttä musiikkia, tanssimusiikkia, Beatles- sävelmiä, eurooppalaista kansanmusiikkia ja Moottörin Jyrinää. Jo ennen viikon alkua soittaa tori-illassa goottivaikutteinen Mamyth-yhtye.

Tarjolla on myös liikuntaa: beachvolleyn Lopen mestaruuskisa, Loppi trail -polkujuoksu, purjelennon taitolentokisa ja kierros Räyskälän kentällä kävellen.

Lopen Teatterin kesäesityksen ”Harmaat pantterit” viimeiset näytännöt ovat tänään keskiviikkona klo 19, torstaina 26.7. samaan aikaan ja lauantaina 28.7. kello 17.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vielä ehtii mukaanLoppi Trail -juoksuun18.7.2018 04.10
Kohukansanedustaja Susanna Koski on saanut hyvää palautetta – Lopella hän ryhtyi malliksi23.7.2018 04.00
Lopella tehtiin riukuaitaa talkoovoimin – sidosten tekeminen vaatii taitoa ja malttia20.7.2018 05.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat