Viikko

Heini Ikonen tunnelmoi Baanajameissa: ”Soul resonoi minussa vahvasti”

Muusikko Heini Ikonen on laulanut ammatikseen jo kymmenen vuotta.

Baanajameissa Heini Ikonen kertoo esittävänsä soulklassikoita. Ikosta säestää Houseband, jota luotsaa jamien järjestäjä Pasi Jääskeläinen.

Pirita Männikkö

Ammattimuusikko Heini Ikonen on laulanut taustoja usealle suomalaiselle artistille, muun muassa Robinille, Redramalle ja Kaija K:lle. Esiintyipä hän Sandhjan taustajoukoissa vuoden 2016 Euroviisuissakin.

– Se oli intensiiviset kaksi viikkoa. Se vei mehut, mutta antoi paljon. Oli hienoa päästä näkemään, miten maailmanlaajuista televisiotuotantoa tehdään. Olen aina pitänyt televisiotyöstä ja esiintynyt muun muassa Tähdet Tähdet -ohjelmassa, Ikonen kertoo.

Vaikka Ikonen on nähty usein taustajoukossa, rakastaa hän solistina olemista.

– Molemmat tehtävät ovat yhtä rakkaita. Taustalaulajana toimiminen on tarkkaa, intensiivistä ja vaativaa työtä. Solistina voi päästää irti ja antaa vain mennä.

Ikonen valmistui Jyväskylän Ammattiopistosta kesällä 2008 ja Metropoliasta jouluna 2012. Ammattimuusikkona hän on toiminut kymmenen vuotta. Vaihtoehtoiset urasuunnitelmat pikkutyttönä olivat salapoliisietsivä ja komedianäyttelijä.

– Ehkä laulajan uran oli näistä se realistisin.

Ikosen omimpia tyylejä ovat funk, hip hop, r&b, gospel – ja ennen kaikkea soul.

– Samaistuin souliin jo pienenä. Se resonoi minussa vahvasti. Koen olevani siinä kotonani. Se on terapeuttista musiikkia, pystyn tulkitsemaan omaa itseäni. Tunteet ovat soulissa vahvasti läsnä.

Suurimpia esikuvia Ikoselle ovat olleet Steve Wonder ja Mary J. Blige.

– Samanlaista sielukkuutta löytyy myös Stingin ja Björkin musiikista, mutta ennen kaikkea olen aina rakastanut Steve Wonderin musiikkia. Hänen musiikkiinsa palaan uudestaan ja uudestaan laulaen ja kuunnellen. Se muodostaa pohjan, jolle olen rakentanut myös oman musiikkini.

Ikonen on julkaissut omaa materiaalia muun muassa Dolla Lova -kokoonpanolla. Parasta aikaa hän tekee musiikkia triona, johon kuuluu Ikosen lisäksi Eliel Viitala ja Tapio Backlund.

– Musiikillisesti kyse on modernista ja energisestä soulista. Sinkkujulkaisuja on tulossa vuoden vaihteen aikaan.

Ikonen kertoo, että musiikki on hänen elämässään läsnä myös vapaa-aikana. Hymyillen hän kertoo luukuttavansa musiikkia täysillä autoa ajaessaan – ja kaikenlaista musiikkia kansanmusiikista diskoon fiiliksen mukaan.

Heini Ikonen Baanajameihin

Heini Ikonen saapuu Baanajameihin sunnuntaina 29.7. klo 18. Baanajamit järjestetään Hyvinkään Baana Pubissa (Hämeenkatu 2–4). Nyt järjestettävät jamit ovat kesän viimeiset.

Ikonen on toiminut ammattimuusikkona 10 vuotta.

Hän on julkaissut Dolla Lova -kokoonpanonsa kanssa Fall For You -albumin. Hän laulaa Haamun Kahdes Paikas -singlellä sekä Soul Valpion Tähtipeitto -singlellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Baanajameissa maistuu kuohari4.7.2018 03.25
Notkea jazz soljuu viinibaarin hämyssä – Karri Luhtala ja kaverit perjantaina Hyvinkäällä24.4.2018 13.37
Kulttuuri Goes Baari yhdeksännen kerran – "soittopalkkioita ei bändeille tule"20.3.2018 20.43
Soulin kuningatar22.2.2011 01.46

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat