Puheenaihe

Oletko menossa autolomalle Viroon? – Tässä vinkit, joilla vältät ruuhkat!

Arkistokuva

Tallinna24:n toimitus kokosi automatkailijan käyttöön hyödylliset karttalinkit, joiden avulla voit tarkistaa oman matkasi varrelle osuvat tietyöt ja näin välttää ruuhkat.

Myös Viron teillä nopeuksia valvovat nykyään peltipoliisit eli nopeusvalvontakamerat. Listassa on myös linkki, jonka takaa löytyvä kartta kertoo kameroiden sijainnin Viron teillä.

Nopeusvalvontakameroista varoitetaan etukäteen liikennemerkeillä teiden varsissa. Ja varoituksen sana autoilijoille: osa kameroista mittaa nopeutta molempiin suuntiin! Kameroita on eniten matkalla Tallinnasta Tartoon, Narvaan ja Pärnuun.

Ja muistutuksena vielä, että Virossa nopeusrajoitus taajamissa on 50 km tunnissa ja maanteillä 90 km tunnissa. Ylinopeuden ajaminen ei kannata, sillä pahimmassa tapauksessa liikennepoliisi takavarikoi ajokorttisi ja rekisteriotteesi ja antaa vielä tuntuvan ylinopeussakon.

Kannattaa myös muistaa, että promilleraja Virossa on 0,2 mg/g, mutta käytännössä liikenteessä on alkoholin suhteen nollatoleranssi. Lisäksi Virossa on turvavyöpakko, eikä matkapuhelinta saa käyttää ajaessa.

Tallenna hyödylliset liikennelinkit vaikka puhelimeesi!

Tallinnan alueella olevat tietyöt

Koko Viron tietyöt

Nopeusvalvontakameroiden sijaiti Viron teillä

Jutun otsikkoa muokattu 19.7.2018 kello 10.15: vaihdettu sana "tulossa" sanaan "menossa".

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat