Viikko

Seuralassa vietetään jälleen Suvipäivällisiä

Seuralan pitopöytä on taas katettu. Ja salissa riittää vipinää. Parvelta otettu kuva vuodelta 2016.

Kare Asp

Nyt jo 38. kerran katetaan Läyliäisten Seuralassa Suvipäivällisten pöytä vieraiden tulla. Tilaisuus alkaa sunnuntaina 22.7.2017 klo 12. Paikalla voi nauttia pitoruokaa ja tavata tuttuja kesäisenä sunnuntaina. Mukaan voi myös ostaa kotitekoisia leivonnaisia.

Pöydän ovat kattaneet Läyliäisten Maa- ja kotitalousseuran ehtoisat emännät. Paikalle tulee perinteisesti noin 200 henkeä aterioimaan.

Valmisteluissa on noin kymmenen hengen ”rytmiryhmä”. Työt on tarkasti jaettu ja aikataulutettu. Kesällä pitää pöytään saada mahdollisimman tuoretta syötävää joten eri ruokalajit tehdään parin viimeisen päivän aikana ennen H-hetkeä. Valmisteluissa ovat mukana myös ”ukot”.

Idean varain keruusta päivällistarjoilulla esitti aikanaan Kaija Levonius. Urakkaa hoitivat aikanaan maatalousnaiset, toki miesten avustuksella. Mutta vuonna 1994 tapahtuneen seurojen yhdistysten myötä myös vastuita jaettiin lisää.

Läyliäisten Seurala on rakennettu vuonna 1922. Talo tarjoaa juhlatilat 250 hengelle. Siellä järjestetään perhejuhlia, iltamia, tansseja sekä kursseja ja kokouksia. Talvikaudella Seuralassa tanssitaan suositut kuntotanssit.

Ensimmäisten Suvipäivällisten tuotolla ostettiin rakennukseen uudet verhot. Perinteen mukaan tuotto käytetään edelleen Seuralan ylläpitoon ja kunnostamiseen. Rahan käyttökohteita ovat vuosien varrella olleet esimerkiksi keittiötilat, sisäremontti, lattian uusiminen, ulkomaalaus, pihan asfaltoinnin korjaus, äänentoisto ja niin edelleen.

Kattaus alkaa Läyliäisten Seuralassa osoitteessa Läyliäistenraitti 106 kello 12.

Kare Asp

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat