Viikko

Jalkapallon puulaakiturnaus elokuun alussa Hyvinkäällä

Joukkueita toivotaan paikalle myös lähikunnista.

Jouni Jokinen toivoo, että tuleva jalkapallon puulaakiturnaus innostaisi väkeä jälleen jalkapallon pariin. – Tämä kesä oli ensimmäinen, kun emme saaneet riittävästi joukkueita kasaan Hyvinkään omaan puulaakisarjaan. Toivottavasti ensi kesänä tilanne on toinen.

Mia Lagström

Mustanmännistön kentällä Hyvinkäällä järjestetään elokuun alkupuolella jalkapallon puulaakiturnaus. Turnauksen järjestävä HUP Puulaaki toivoo, että mukaan saataisiin vähintään kahdeksan joukkuetta.

– Nyt vain kasaamaan joukkuetta. Mukaan ovat tervetulleita niin työ-, urheilu- kuin kaveriporukoista muodostetut joukkueet. Saa olla myös sekajoukkue, Jouni Jokinen vinkkaa.

Paikalle toivotaan pelaajia myös lähikunnista.

– Ainakin Jokelasta on jo ilmoittautunut mukaan pelaajia.

Pelit pelataan yksi plus kuuden kenttäpelaajan joukkueina. Vaihtopelaajia saa olla niin paljon kuin joukkue kasaan saa ja vaihdot tapahtuvat lennosta. Säännöt ovat tavalliset jalkapallosäännöt, ainoastaan paitsiota pelissä ei vihelletä.

– Meillä on vain yksi tuomari, joten paitsioiden seuraaminen olisi hankalaa. Menee peli näin jouhevammin.

Mitään sen suurempia taito- ja tasovaatimuksia ei ole. Kaikki halukkaat ovat lämpimästi tervetulleita.

– Jalkapallo on hauskaa, saa olla ulkona, saa liikkua ja olla kavereiden kanssa. Ja pääsee hetkeksi pois kotoa, mikäs sen mukavampaa, Jokinen tuumaa hymyillen.

HUP Puulaaki perustettiin aikoinaan pyörittämään jalkapallon puulaakisarjaa Hyvinkäällä. Joukkueita riitti ja sarjaa pelattiin läpi kesän. Kymmenisen vuotta sitten pelien järjestelyt siirtyivät FIPA ry:lle joka järjestää puulaakikisoja jalkapallon lisäksi mölkyssä. Jalkapallon osalta joukkueiden määrä on vuosi vuodelta pienentynyt ja tänä kesänä tulijoita oli enää niin vähän, että sarjaa ei saatu enää pystyyn.

Jokinen toivookin, että tuleva turnaus innostaisi ihmisiä jälleen jalkapallon pariin.

– Oma joukkue vain kasaan. Jalkapallo on hyvä harrastus. Pääsemme pelaamaan hyvällä hiekkakentällä ja pelit ovat viikolla iltaisin hyvään aikaan.

Tulevan turnauksen turnausmaksu on 60 euroa joukkuetta kohden. Sillä kustannetaan paitsi kentän vuokra myös palkinto. Jokinen lupaa, että pelit käydään hyvässä hengessä.

– Tosissaan pelaa varmasti jokainen, mutta sääntöjä noudattaen ja nätisti. Törttöilyä ei meidän peleissä harrasteta.

Paikalle ovat tervetulleita myös kannustusjoukot. Säävarauksella paikalla on buffet.

Puulaakiturnaus 4.8.

HUP Puulaaki järjestää jalkapallon puulaakiturnauksen Mustanmännistön kentällä (Apolankatu 7, Hyvinkää) lauantaina 4.8. klo 10 alkaen. Pelit pelataan 1 + 6 joukkueilla, vaihtopelaajia saa olla rajoittamaton määrä. Peliaika on 20 minuuttia ja jokaisella joukkueella on 3­–4 peliä. Turnausmaksu on 60 euroa per joukkue ja ilmoittautuminen on sitova. Mukaan voi ilmoittautua viimeistään sunnuntaina 22.7. Kyselyt, tiedustelut ja ilmoittautumiset Jone puh. 040 419 1566. Säävarauksella paikalla on myös buffet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat