Viikko

Leo: Laulu kirjoittaa itse itsensä

Elämäntapataiteilija uskoo musiikin taikaan.

Leo tekee kesän aikana kuutisenkymmentä keikkaa. Hän on mukana Iskelmäkesä-festareilla soolona mies- ja kitaratyyliin. Lisäksi kesään mahtuu isompia bändikeikkoja. – Soitamme mm. Seinäjoen stadionilla Sunrise Avenuen lämppärinä.

Tero Ahonen

Muusikko-laulaja Leo (Stillman) ottaa kitaran käteensä ja alkaa kokeilla sointuja. Pikkuhiljaa niistä syntyy kappale.

– Laulu kirjoittaa itse itsensä. Vasta kun kappale alkaa olla valmis, yritän sovittaa kappaleen sanomaa ja tekstiä omaan maailmaani, mutta silti en aina tiedä, mistä kappale on syntynyt ja mistä se todellisuudessa kertoo.

Leo kertoo uskovansa vahvasti musiikin taikaan, siksi hän ei halua lähteä liikoja kappaleita sorkkimaan ja tekemään kompromisseja.

– Kappale syntyy sellaisena kun se syntyy. Ei siinä vaiheessa mietitä, onko siitä hitiksi tai pitävätkö muut siitä. Siinä mielessä olen elämäntapataiteilija.

Aloittaessaan soolouransa Leo pääsi Sony Musicille. Ensimmäinen single Mun piti olla sun julkaistiin 2016 ja debyyttialbumi syksyllä 2017. Suuren kansan tiesoisuuteen hän nousi Kaikki mitä rakastin -sinkullaan ja viimeistään kevään 2018 Emma-gaalassa, jossa hänet valittiin vuoden tulokkaaksi.

Ihan tyhjästä mies ei Emma-gaalan korokkeelle noussut. Takana oli satoja keikkoja ja vielä enemmän treenitunteja. Ensimmäisen bändinsä hän perusti jo 11-vuotiaana.

– Olen aina ollut kova musiikkidiggari. Leikimme kavereiden kanssa peilin edessä rokkistaroja ja rakensimme kattiloista rumpusettejä.

Leo on vaikuttanut vuosien saatossa useissa eri bändeissä. Tunnetuin niistä on Face of God, joka keikkaili myös ulkomailla ja esiintyi Himin lämppärinä legendaarisella Tavastialla.

– Olin tutustunut Villeen (Valo) Nosturissa, jossa treenasimme viereisessä treenikämpässä.

Kun Face of God lopetti toimintansa, alkoi Leo kirjoittaa kappaleita suomeksi.

– Kaverini Tuure Kilpeläinen oli ehdottanut, että vaihtaisin englannista suomen kieleen. Alkuun se hirvitti. On eri asia laulaa ”I love you”, kun avata itseään omalla kielellä. Se on jotenkin todellisempaa ja henkilökohtaisempaa.

Leo kertoo kirjoittavansa ja säveltävänsä parasta aikaa toista levyään. Se julkaistaneen ensi vuoden puolella. Tällä hetkellä keikat vievät ison osan ajasta. Kesällä vapaapäiviä ei ehdi montaakaan jäädä. Omien keikkojensa lisäksi Leo kiertää Iskelmäkesä-festareilla.

– Se on ollut hienoa. Yhteishenki eri artistien välillä on hyvä. Minä olen porukan nuorin ja varmasti eniten innoissaan bäkkärillä, Leo nauraa.

Iskelmäkesä Hyvinkäällä

Iskelmäkesä Wanhalla Villatehtaalla 20.–21.7. Portit avautuvat molempina päivinä klo 17.

Perjantaina esiintyvät klo 18 Neljänsuora, klo 20 Jari Sillanpää, klo 22 Anna Eriksson ja klo 00 Lauri Tähkä.

Lauantaina esiintyvät klo 18 Tuure Kilpeläinen, klo 20 Arttu Wiskari, klo 22 Laura Voutilainen ja klo 00 Juha Tapio.

Leo esiintyy molempina päivinä 1. ja 2. pääesiintyjän jälkeen.

Ikäraja K-18. Yhden päivän lippu 39,90 e, kahden päivän lippu 69,90 e (sis. palvelumaksun). Liput ovelta 1 pv 45 e, 2 pv 75 e.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat