Viikko

Tangoprinssi: pelkillä tangoilla ei tanssilavoilla pärjää

Musiikki Kolminkertainen tangoprinssi viihtyy myös tanssilattialla.

Antti Ahopelto on esiintynyt tanssilavoilla eri kokoonpanojen kanssa vuodesta 2005. Kolminkertainen tangoprinssi viihtyy tanssilavoilla myös vapaa-aikana. – Tansseissa käyn kesällä, koska silloin tansseja järjestetään viikollakin. Viikonloput menevät keikkaillessa.

Ville Palmu

Kolminkertainen tangoprinssi Antti Ahopelto kertoo rakastavansa tangojen laulamista.

– Tangoissa on tunnelmaa ja ne tarjoavat mahdollisuuden tulkintaan.

Tangot tulivat tutuksi jo pikkupoikana. Vuonna 1992 Ahopelto oli mukana Tenavatähti-kilpailuissa, joissa hän pääsi semifinaaliin saakka esittämällään Satumaa-kappaleella.

– Silloinen kappalevalinta ei tainnut olla kyllä minun omani, mutta kai siitä jotain jäi takaraivoon.

Pelkkää tangoa ei voi Ahopellon mukaan keikoilla kuitenkaan esittää tai sitä huomaisi kohta olevansa kotona ihmettelemässä, miksi ei ole keikalla. Tämän päivän tanssijat haluavat rytmillisesti monipuolista musiikkia.

Ahopelto on toiminut puoliammattilaisena vuodesta 2005. Useita vuosia hän esiintyi eri kokoonpanojen kanssa. Viimeisen viiden vuoden ajan hänellä on ollut oma orkesteri. Ahopellon mukaan on tärkeää, että kemiat toimivat ja yhteistyö pelaa. Keikkailevan muusikon työpäivät ovat pitkiä ja ajokilometrejä riittää.

– Eilen olimme Ikaalisissa ja tänään ajamme täällä vesisateessa Pieksämäelle. Keikan jälkeen olisi tarkoitus ajaa vielä kotiin. Homma on huomattavasti helpompaa ja mukavampaa, kun on hyvä porukka. Jokaisella on oltava mahdollisuus tuoda omia mielipiteitään esille. Hernettä ei saa nenää vetää.

Musiikillisesti kokoonpano esittää rehellistä, perinteistä tanssimusiikkia. Ahopellon mukaan mitään ylimääräistä kikkailua ei harrasteta.

– Teemme ne asiat, jotka kuuluu tehdä. Kukaan ei sooloile, vaan jokainen hoitaa tonttinsa.

Antti Ahopelto ja Etiketti Ruusulinnassa

Antti Ahopelto on kolminkertainen tangoprinssi. Vuosina 2005 ja 2007 hän sijoittui Seinäjoen tangomarkkinoilla kolmanneksi ja vuonna 2008 hän oli toinen.

Ahopelto on keikkailut puoliammattilaisena vuodesta 2005. Nykyään hän esiintyy oman orkesterinsa kanssa, joka kantaa nykyään nimeä Etiketti.

Ahopelto on julkaissut vuonna 2012 albumin Tie vapauteen sekä singlet Elämä jatkuu (2012) ja Saippuasydän (2013).

Antti Ahopelto ja Etiketti Ruusulinnassa (Aspinniituntie 80, Nurmijärvi) lauantaina 14.7. klo 20–01. Paikalla esiintyy myös Onnenkerjäläiset. Liput 16 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tangomarkkinat alkavat – mukana kolme kilpailijaa pääkaupunkiseudulta11.7.2018 05.45
Amadeukselta uusi aluevaltaus – vaihtoi tangon mustalaismusiikkiin11.7.2018 05.00
Hikiäläinen ja riihimäkeläiset tangot kamppailevat Tangomarkkinoilla kärjessä2.7.2018 04.30
Tangokruunu pääkaupunkiseudulle? – Ruokatoimittaja yhdistäisi voittaessaan ruoan ja tangon10.6.2018 11.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat