Viikko

Teatteri Perikunta laittaa ruoskan viuhumaan Laitisen terassilla

Asiat ja ilmiöt saavat kyytiä Teatteri Perikunnan kesärevyyssä.

Teatteri Perikunnan kesärevyyssä Mistä nyt tuulee kyytiä saa muun muassa aktiivisuusmalli. Aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan tehdään myös pikakatsaus edellisiin Vain elämää -tuotantokausiin. Näyttämöllä Tanja Heinänen, Jani Johansson, Pekka Hiltunen, Otto Rokka ja Jane Kääriäinen.

Mia Lagström

Teatteri Perikunnan kesärevyy on kasvattanut vuosi vuodelta suosiotaan. Viime kesänä tehtiin kävijäennätys, vaikka sää oli mitä oli.

– Tänä vuonna ei tarvitse kärvistellä sateessa. Terassi sai toukokuussa katteen, ohjaaja ja käsikirjoittaja Viivi Saarela iloitsee.

Tuttuun tapaan revyy marssittaa lavalle hahmoja pikavauhdilla ja runsaissa määrin. Peruukki- ja maskeeraussuunnittelija Niko Sahlman kertoo valmistaneensa esitystä varten peräti 50 peruukkia, osan yksi karva kerrallaan.

– Maailmasta ei karva lopu, eikä nauru, Saarela tuumaa.

Mistä nyt tuulee -esitys on rakentunut perinteiseen tyyliin sketseistä ja musiikista. Saarelan mukaan aiheita riittää. Nykypäivän politiikka on viihteen- ja teatterintekijöille hedelmällinen inspiraationlähde ja temmellyskenttä. Välillä politiikkaa seuratessa tuntuisi, kun katsoisi päättymätöntä farssia ja toinen toistaan uskomattomampia sketsihahmoja. Saarelan mukaan politiikka on ollut parodiaa ennenkin. Nykypäivänä uskalletaan vain helpommin tarttua asioihin.

– Politiikka on arkipäiväistynyt.

Pelkästään poliittisesta satiirista ei esityksessä ole kuitenkaan kyse. Enemmän esityksessä pyöritään erilaisten asioiden ja ilmiöiden ympärillä. Tyhjästä huumoria ei tehdä, vaan takana on aina vahvempi ajatus.

– Ruoska viuhuu, Saarela sanoo.

Teatteri Perikunnan mukaan huumoria tarvitaan, sillä maailma on vakava paikka.

– Naurua ei ole maailmassa koskaan liikaa.

Esityksestä vastaavat revyykonkari Jani Johansson, viime vuodelta tutut Tanja Heinänen ja Pekka Hiltunen sekä uudet tulokkaat Jane Kääriäinen ja Otto Rokka. Rokan mukaan haasteita on riittänyt. Tanssia, laulua ja nopeita vaihtoja on paljon.

– Päivät ovat olleet pitkiä, mutta hymy kasvoilla on pysynyt.

– Revyy on standupin jälkeen vaikein laji, Heinänen lisää.

Nauraako yleisö vai ei, sitä ei näyttelijöiden mukaan kannata jäädä liiaksi miettimään. Heinäsen mukaan Hämeessä kun ollaan.

– Ihmisillä voi olla ratkiriemukasta, vaikka kasvojen ilme ei värähdäkään.

Johansson muistelee, kuinka he olivat tehneet kerran Riihimäen Teatterissa farssia, eikä yleisöstä kukaan nauranut.

– Ajattelimme, että esitys ei uponnut. Sitten kuulin jälkeenpäin, kuinka eräs katsojista oli todennut, että ”kyllä me bussissa sitten naurettiin”.

Teatteri Perikunta Laitisen terassilla

Teatteri Perikunnun Mistä nyt tulee -näytelmä Juomahuone Laitisen terassilla (Hämeenkatu 28, Riihimäki).

Esitykset arkisin klo 19, la klo 18 ja su klo 17.

Esityspäivät: ke 11.7., to 12.7., pe 13.7., la 14.7., su 15.7., ke 18.7., to 19.7., pe 20.7., la 21.7., su 22.7., ke 25.7., to 26.7., pe 27.7., la 28.7., su 29.7., la 4.8., su 5.8., la 11.8., su 12.8., la 18.8., su 19.8., la 25.8.

Liput 2 tuntia ennen esitystä ovelta 25/22 e. Varaukset puh. 044 5659 569 (klo 12 –17, su 12–16) tai sähköpostitse [email protected].

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Terassilla tarjolla teräviä tekstejä – Perikunta pureutuu Niina Lahtisen moniin rooleihin8.7.2017 05.45
Teatteri Perikunta tarjoilee täysin naurettavaa viihdettä jo viidettä vuotta31.5.2017 06.00
Perikunta 2 tuo taas revyyn Riihimäelle2.7.2014 07.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat