Viikko

Baanajameissa maistuu kuohari

Esiintyjien joukossa on useita vakiovieraita ja uusiakin kasvoja.

Baana Pubin Baanajamit käynnistyivät viime sunnuntaina. Hanna Vehmaksen ja Sara Pyhähuhdan mukaan jamit on odotettu tapahtuma. – Viime sunnuntaina terassi oli täysi jo hyvissä ajoin ennen kuutta.

Mia Lagström

Odotetut Baanajamit käynnistyivät heinäkuun alussa. Musiikista vastaavat tänä vuonna monet tutut esiintyjät, mutta joukossa myös uusia kasvoja. Jokaisella kerralla on paikalla tietysti ammattimuusikoista koostuva Houseband.

BasistiSami Kujala lupaa ennen kaikkea hyvää fiilistelyä ja meininkiä.

– Ihmiset saavat esittää halutessaan myös toiveita. Jos kappale ei ole ihan hallussa, esitämme siitä oman versiomme. Eilenkin joidenkin laulujen sanoihin taisi tulla mukaan myös omaa elämää, mutta se sai vain hymyn ihmisten huulille, Kujala kertoo.

Houseband tahdittaa myös illan esiintyjävierasta. Ensi sunnuntaina paikalle saapuu Antti Koivula, joka osallistuu Baanajameihin ensimmäistä kertaa. Koivula on viihdyttänyt ihmisiä muun muassa Linnan juhlissa Kaartin soittokunnan solistina. Aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan mukana on Ilpo Kaikkonen ja Sami Saari. Kaikkonen esittää sekä omaa tuotantoa että lainakappaleita pääosin suomeksi. Sami Saari esittää puolestaan omaa tuotantoaan sekä Aki Sirkesalon suurimpia hittejä. Baanajamit päättää 29.7. paikalle saapuva Heini Ikonen.

– Silloin on kovat bileet tiedossa. Heini on monisävyinen artisti, joka esittää muun muassa funky- ja motown-kappaleita. Hän ei jätä ketään kylmäksi, Kujala vinkkaa.

Baana Pubin vuoropäällikön Hanna Vehmaksen ja tarjoilija Sara Pyhähuhdan mukaan jamit keräävät paikalle kaikenikäistä väkeä 18-vuotiaista yli 70. Tunnelma on Baanajameissa mukavan rento ja iloinen.

– Kaikki ovat hyvällä tuulella sunnuntaisin, Pyhähuhta toteaa.

Tänä vuonna terassilla on myynnissä parilalla valmistettua ruokaa. Grillilautanen sisältää kasviksia, perunaa ja makkaraa. Hinta on 7 euroa. Halutessaan voi ostaa myös pelkän makkaran kahden euron hintaan. Juotavaksi on baarin normaali tarjonta.

– Eniten kesällä menee siideriä, olutta ja viiniä. Sunnuntaisin menee myös poikkeuksellisen paljon kuohuviiniä. Silloin pitää olla kuohuviinivarastot täynnä, Pyhähuhta kertoo.

Joka perjantai jameihin arvotaan VIP-pöytä. Luvassa on talon paras pöytä sekä pientä ruoka- ja juomatarjoilua voittajalle ja hänen kolmelle ystävälleen. Arvotaan voi osallistua jättämällä yhteystiedot pubista löytyvään arvontalaatikkoon perjantaihin mennessä.

Baanajamit

Baanajamit Baana Pubissa (Hämeenkatu 2–4, Hyvinkää) heinäkuusunnuntaisin klo 18 alkaen. Musiikista vastaa Housebandin lisäksi 8.7. Antti Koivula, 15.7. Ilpo Kaikkonen, 22.7. Sami Saari ja 29.7. Heini Ikonen. Housebandissä soittavat mm. Pasi Jääskeläinen, Sami Kujala, Juha Räsänen ja mahdolliset yllätysvieraat. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ravintola Piazza myy paikalla parilalla valmistettua ruokaa: Grillilautanen 7 euroa, makkara 2 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat