Viikko

Taikakuu keikkailee Riutanharjulla

Keikkamuusikon ammatti avartaa, Juha Metsäperä sanoo.

Taikakuun laulajan Juha Metsäperän mukaan kokoonpano on tällä hetkellä hyvässä iskussa. – Päällä on hyvä boogie ja tekemisen meininki.

Minna Annola

Taikakuun laulajan Juha Metsäperän mukaan yhtyeen kesä on mennyt pitkälti tien päällä.

– Parhaimpina viikkoina on saattanut olla kuusikin keikkaa. Ei ole montaakaan paikkakuntaa, jossa ei olisi tullut käytyä. Tämä on avartava ammatti.

Tiukasta keikkatahdista huolimatta väsymys ei paina päälle. Kun keikkabussissa istuu mukavia ihmisiä, juttu lentää ja on hyvä yhteishenki, ei homma käy liian raskaaksi. Helpotusta keikkailuun tuo myös vuodenaika.

– Mikäs siinä on ajaessa yöttömässä yössä, kun pelto- ja järvimaisemat vaihtuvat silmien edessä. Suomi on niin pitkä maa, että täällä on hyvin erilaisia maisemia ja vaihtelevaa luontoa järvistä tuntureihin. Kun katselee luonnon heräämistä, sitä rauhoittuu sopivasti ennen kotiin tuloa.

Metsäperän mukaan kotiin ajetaan pitkienkin matkojen päästä.

– Olemme kaikki perheellisiä ja omaan sänkyyn on kiva päästä nukkumaan.

Taikakuun perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 20 vuotta. Kokoonpanolle ominaisinta ovat tunnelmalliset balladit, kuten ”Hiljainen on laulu rakkauden”.

– Taikakuu heijastelee jo nimenä mystistä tunnelmallisuutta. Siinä on sininen sointi, Metsäperä sanoo.

Balladien lisäksi ohjelmistossa on menevämpääkin musiikkia. Yhtye haluaa esittää tanssijoille monipuolista musiikkia musiikillista kunnianhimoa unohtamatta.

– Haluamme sovittaa kappaleet mielenkiintoisiksi. Tanssijat arvostavat nykyaikana sitä, että kappaleissa on koukkua ja erilaista rytmiikkaa. Kappaleita on silloin myös kiva soittaa. Omakin mielenkiinto säilyy.

Taikakuu on julkaissut yhdeksän albumia, joista viimeisin Virta ilmestyi 2015. Uuden albumin suhteen ei bändin solistin Juha Metsäperän mukaan ole heitetty vielä kirvestä kaivoon ja hanskoja tiskiin.

– Etsimme aktiivisesti uusia kappaleita ja teemme niitä myös itse. Tällä hetkellä aika on vain kortilla, keikkoja on niin paljon. Suunnitelmissa olisi kuitenkin julkaista ainakin muutama uusi single jossain vaiheessa. Haku on päällä, rima on vain korkealla.

Tulevana lauantaina Taikakuu saapuu Riihimäen Riutanharjulle. Metsäperä toivoo näkevänsä paikalla paljon väkeä ja kannustaa mukaan myös ensikertalaisia.

– Lavatansseja kannattaa ehdottomasti kokeilla, ennakkoluulottomasti vain mukaan. Ja miehille tiedoksi, että tanssilavoilla on paljon naisia.

Taikakuu Riutanharjulla

Taikakuun perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 20 vuotta.

Kokoonpanossa ovat Juha Metsäperä (laulu, kitara), Miikka Raeniemi (rummut, laulu), Emil Hällmark (koskettimet, haitari, laulu), Samppa Komokallio (kitarat, laulu), Marko Pekkarinen (basso, laulu).

Keikkoja on vuodessa noin 125–130 tanssilavoilla, ravintoloissa, laivoilla.

Taikakuu on julkaissut yhdeksän albumia, joista viimeisin Virta ilmestyi 2015.

Taikakuu on voittanut Emma-palkinnon ja Suomen viihdyttäjä -kilpailun sekä toiminut Kesäillan Valssi -televisio-ohjelman vakio-orkesterina.

Taikakuu esiintyy Riihimäen Riutanharjulla (Rinnetie 1) lauantaina 7.7. klo 20–02. Illan aikana esiintyy myös Samppa Valo Band.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat