Viikko

Ilmoittautuminen syksyn liikuntaryhmiin on jo käynnissä Riihimäellä

Saliharjoittelu kiinnostaa kaikenikäisiä.

Riihimäen kaupungin terveysliikunnanohjaaja Marianna Suonpään mukaan liikunnan pitää olla mieluista. – Jos haluaa aloittaa liikuntaharrastuksen tai kaipaa vinkkejä terveellisempään elämäntapaan, kannattaa varata aika Hyvinvointineuvontaan.

Mia Lagström

Riihimäen liikuntapalveluiden järjestämät terveysliikuntaryhmät vetävät väkeä. Terveysliikunnanohjaaja Marianna Suonpään mukaan etenkin painonhallintaan liittyvät tunnit sekä kuntosaliopastus ovat suosittuja työikäisten keskuudessa.

– Kuntosaliharjoittelusta ovat kiinnostuneet myös ikääntyneet, mikä on hyvä asia. Iän myötä lihasmassa vähenee, joten lihaskuntoharjoittelu on tärkeää.

Ilmoittautuminen syksyllä alkaviin liikuntaryhmiin on parasta aikaa käynnissä. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 5. elokuuta saakka.

– Kesän lopussa katsomme, mikä tilanne on. Jos johonkin ryhmään on tulijoita enemmän kuin on paikkoja, arvotaan paikat, Suonpää kertoo.

Erikoiskurssien, kuten painonhallintaryhmien, kohdalla ilmoittautuminen tehdään suoraan ryhmän ohjaajalle tiettyyn määräaikaan mennessä. Tietoa ryhmistä ja niiden ilmoittautumisajoista löytyy Riihimäen kaupungin Liikuntakalenterista, jota saa paperiversiona mm. maauimalan kassalta, Matkakeskuksen Tietotuvasta sekä kirjastosta.

Tällä hetkellä rutkasti tilaa on ainakin aloittelijoiden vesijumpparyhmässä sekä kuntotanssissa.

– Kuntotanssi on uusi kurssi meillä. Siinä tehdään erilaisia liikkeitä musiikin tahdissa. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvitse olla ja mukaan voivat tulla myös miehet, Suonpää kannustaa.

Suurin tarjonta on ikäihmisille, tarjolla on erilaisia lattiajumppia, vesijumppia ja tasapainoryhmiä. Työikäisille on vesijumppaa, zumbaa ja kuntotanssia. Omat liikuntaryhmänsä on erityisryhmille.

Jumppia järjestetään lähinnä Riihimäen uimalassa ja maauimalan yläsalissa. Jonkin verran jumppia on myös muualla, kuten Peltosaaren koulussa. Kuntosalit löytyvät uimalasta sekä Urheilutalolta.

– Aloittelijat voivat mennä mukaan liikuntapalveluiden kuntosaliryhmiin tai ottaa yhteyttä Hyvinvointineuvontaan, jossa autamme alkuun liikunnan kanssa.

Suonpää muistuttaakin, että uimalan tiloissa toimiva Hyvinvointineuvonta on avoinna jokaiselle kuntalaiselle. Hyvinvointineuvontaan voi varata ajan ottamalla yhteyttä Marianna Suonpäähän, puh. 019 758 4744 tai sähköpostitse [email protected].

– Neuvontaan voi tulla, mikäli haluaa aloittaa liikunnan tai kaipaa vinkkejä terveellisempään elämäntapaan. Jokaiselle löytyy varmasti se omin liikuntalaji, josta nauttii.

Jumppiin voi nyt ilmoittautua

Ilmoittautuminen Riihimäen kaupungin liikuntapalveluiden järjestämiin lattia- ja vesijumppiin on parasta aikaa käynnissä.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan 5.8. saakka. Osaan ryhmistä ilmoittaudutaan suoraan ohjaajalle erilliseen määräaikaan mennessä.

Ryhmiin voi ilmoittautua sähköisesti tai paperilomakkeella, joita löytyy mm. maauimalan kassalta ja Matkakeskuksen Tietotuvasta.

Lisää tietoa ryhmistä löytyy Liikuntakalenterista www.riihimaki.fi/ilmoittautuminen-ohjattuihin-liikuntaryhmiin-on-alkanut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat