Viikko

Huippukonsertilla varaslähtö Kaukas Elo Folkiin – Fraser ja Haas ovat esiintyneet yhdessä jo 18 vuotta

Viulistilegenda Alasdair Fraser ja sellotaituri Natalie Haas.

Irene Young

Hyvinkäälle saapuu konsertoimaan maailmalla menestynyt folk-duo. Sen muodostavat skottilainen viulistilegenda Alasdair Fraser ja yhdysvaltalainen sellotaituri Natalie Haas.

He soittavat nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Hyvinkäälle heidät on kutsunut Timo Alakotila, joka on toista kertaa järjestettävän Kaukas Elo Folkin taiteellinen johtaja.

Kansainvälisesti tunnetun kaksikon voi nähdä Kaukasten Juhlatalossa ennakkokonsertisssa osana Kaukas Elo Folk -konsertteja tiistaina 3.7.2018 klo 18.

Fraser ja Haas ovat esiintyneet yhdessä jo 18 vuotta ja julkaisseet useita palkittuja levyjä.

Musiikissaan he yhdistelevät skotlantilaista kansanmusiikkia maailmanmusiikillisiin aineksiin ja ovat ihastuttaneet kuulijoita konserteissa ympäri maailmaa uniikilla soittotyylillään.

Suomen matkallaan duo pitää myös kursseja muusikoille ja esiintyy Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla.

Kaukasten konserttiin on ilmainen kuljetus Jokelan rautatieasemalta klo 17.10 ja 17.40 ja paikallisten kyläläisten pitämä kyläkahvila palvelee Juhlatalolla ennen ja jälkeen esityksen.

Järjestäjät kehottavat, että samalla matkalla kannattaa tutustua myös Kaukasten uuteen, Keravajoen rannassa kiertävään luonto- ja kulttuurihistoriapolkuun.

Liput konserttiin maksavat 15 euroa, ja niitä voi ostaa ennakkoon Lipputoimistosta (www.lipputoimisto.fi/Kaukas) ja tuntia ennen esitystä ovelta. Alle 15 vuotiaat pääsevät konserttiin ilmaiseksi.

Konsertti on Kaukas Elo Folk -kansanmusiikkitapahtuman ennakkokonsertti. Kaukas Elo Folkia vietetään toista kertaa lauantaina 18.8.2018 klo 13.30–24.

Festivaalin musiikkivalinnoista vastaa Timo Alakotila. Taiteellinen johtaja on vahvasti mukana myös estradilla useassa kokoonpanossa.

Kaukas Elo Folkin vuoden 2018 konserttisarjan aloitti Vieno Kekkosen jäähyväiskonsertti vappuna ja sen päättää Seimiyö joulukonsertti Kaukasten Juhlatalolla 8.12.2018 klo 18.

Joulukonsertti on samalla Johanna ja Mikko Iivanaisen, Maria Kalaniemen ja Timo Alakotilan muodostaman kvartetin Seimiyö-joululevyn julkaisukonsertti.

Kaukas Elo Folk

Kaukasten Juhlatalolla (Jokipadontie 6, Hyvinkää).

Skottilaisen Alasdair Fraser ja yhdysvaltalainen Natalie Haas ennakkokonsertissa tiistaina 3. heinäkuuta klo 18.

Varsinaista Kaukas Elo Folkia vietetään lauantaina 18.8. klo 13.30–24.

Esiintymässä tuolloin Johanna ja Mikko Iivanainen, Maria Kalaniemi, Timo Alakotila; Valma ja Varsinaiset; Senni Valtonen Timo Alakotila, Panu Savolainen, Elias Frigård, Hannu Kella; NDIOBA (BRA-SEN-MOZ-FIN); Dublin 1930; Sanna Salmenkallio ja Ali Saed; Naiskuoro Solina; Huutokatrilli Antti Savilammen vetämänä ja Lopuksi tanssit T for Three:n tahdittamana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat