Viikko

Aikuiset pelaavat yhä innolla Pokémonia – Hyvinkään kirjaston Pokémon-kävelyllä Silja ja Milla näyttävät, miten homma toimii

Pelaaminen käy hyvin kuntoilusta,

Hyvinkään kirjaston Pokémon-kävelyllä lähdetään joukossa bongaamaan lähiseudulla pörrääviä Pokémoneja. Pari vuotta sitten Suomeen rantautunut Pokémon Go -pelivillitys tuntuu menneen ohi. Silja Rytkösen ja Milla Helmisen mukaan peliä pelataan kuitenkin edelleen aktiivisesti.

– Lasten innostus on ehkä väistymään päin. Aikuisten innostus on sen sijaan jatkunut, ja kaupungilla huomaa edelleen peliä pelaavia.

Pokémon-peliä pelataan puhelimeen ladattavalla sovelluksella, joka näyttää kartan muodossa, missä puhelimen kantaja liikkuu sekä lähistöllä lymyilevät Pokémonit. Pelaaja yrittää saada napattua itselleen mahdollisimman monia erilaisia Pokémoneja, mikä kartuttaa pistetiliä. Mitä suuremman taisteluvoiman Pokémonit omaavat, sitä hankalampi niitä on saada kiinni.

Rytkönen naurahtaa olevansa ihan koukussa.

– Kun pelaa esimerkiksi seitsemänä päivän peräkkäin, saa ekstrapalloja ja -pisteitä. Ennen en juuri harrastanut kävelyä. Nyt kävelykilometrejä kertyy kuin itsekseen.

Innokas pelaaja on myös Helminen.

– Perheemme koira kiittää, hän naurahtaa.

Rytkönen kertoo olevansa tällä hetkellä tasolla 32. Hänen puhelimestaan löytyy muun muassa yli 3 000 taistelupistettä omaava Snorlax. Kyseinen sininen, pullea Pokémon näyttää hieman japanilaiselta animaatiohahmolta Totorolta. Helminen pelaa tällä hetkellä tasolla 29. Hänen voimakkain Pokémoninsa on sininen lohikäärme Gyarados, jolla on 2800 taistelupistettä.

Pokémoneja lymyilee eniten Poké-stoppien läheisyydessä, joita on yleensä julkisissa rakennuksissa tai muistomerkeillä.

– Tässä meidän ympärillämmekin kirjastossa pyörii nyt paljon Pokémoneja, Helminen kertoo. Syy Pokémonien paljouteen selviää. Joku on laittanut hetki sitten paikalle kaksi ”Lurea”, jotka houkuttelevat Pokémoneja paikalle puolen tunnin ajan.

Pokémoneja löytyy paljon myös taistelusaleilta, jotka ovat yleensä jonkun tiimin hallussa.

– Edellisellä kävelyllä löysimme sinisten valtaamaan salin ja yritimme vallata sen keltaisille. Emme kuitenkaan onnistuneet, Rytkönen kertoo.

Keltaiseen tiimiin kuuluvan Rytkösen ja siniseen tiimiin kuuluvan Helmisen välille syntyykin pientä leikkimielistä kinaa siitä, kumpi tiimeistä mahtaa olla parempi.

Pokémon ei ole näin ollen pelkästään yksilöpeli. Tiimissä pelaaminen helpottaa pelaamista ja tuo bonuksia.

– Saleille kannattaa mennä ryhmänä. Silloin voi saada haltuunsa paljon taistelupisteitä omaavia, harvinaisia Pokémoneja, joita ei muualta saa, Rytkönen vinkkaa.

Peli uudistuu ja muuntautuu koko ajan. Uusia Pokémoneja tulee koko ajan lisää. Ympäristössä liikkuvat Pokémonit myös vaihtuvat. Yöllä tapaa erilaisia Pokémoneja kuin päivällä.

– Myös maanosat vaikuttavat, Aasiassa on sellaisia Pokémoneja, joita ei ole Euroopassa, Rytkönen kertoo.

Kirjaston Pokémon- kävely

Hyvinkään kirjasto järjestää kaikille avoimen ja maksuttoman Pokémon-kävelyn keskiviikkona 4.7. klo 17. Myös ensikertalaiset ovat tervetulleita mukaan.

Kävelyn vetäjät Silja Rytkönen ja Milla Helminen neuvovat, miten päästä pelaamisen alkuun.

Pelin pelaaminen vaatii älypuhelimeen asennettavan Pokémon Go -pelisovelluksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat