Viikko

Riihimäellä nuorisotila siirtyy kesäksi kaupungille – "On juteltu kaikesta maan ja taivaan väliltä"

Piknik on tarkoitettu nuorille aikuisille ja Skede-paku skeittailusta innostuneille.

Riihimäen nuorisopalvelut järjestää kesällä piknikkejä peruskoulun päättäneille. – Tänä kesänä on ollut vähän huono tuuri, kaksi kolmesta piknikistä on jouduttu pitämään sateen vuoksi sisätiloissa. Toivottavasti seuraavalla kerralla pääsemme ulos, etsivät nuorisotyöntekijät Virve Kuronen ja Marianne Hyvönen toivovat.

Mia Lagström

Nuorisotila Monarilla Riihimäellä on laitettu pöytä koreaksi. On pullaa, kahvia, keksiä ja pikkusuolaista. Enää puuttuu piknikväki.

– Yleensä olemme piknikillä Ankkapuistossa. Viime kesänä olimme usein myös Paloaseman puistossa. Tänään vettä tuli kuitenkin sen verran, että siirsimme piknikin sisätiloihin, etsivät nuorisotyöntekijät Marianne Hyvönen ja Virve Kuronen kertovat.

Piknik on tarkoitettu kaikille peruskoulusta valmistuneille aina 29-ikävuoteen saakka. Ajatus lähti samanikäisille tarkoitetusta Nojiksesta, joka kokoontuu talvisin kerran viikossa. Kurosen mukaan nuorille aikuisille järjestetyt tapaamiset ovat tärkeitä, sillä heille ohjelmaa on tarjolla vähän.

– Moni Nojikseen ja piknikille tulijoista on käynyt nuorisotiloissa koko ikänsä. Olisi ikävä pistää sille heti stoppi, kun he tulevat täysikäisiksi.

Hyvösen mukaan on hyvä asia, että nuorille aikuisille on jokin muukin tapaamispaikka kuin ravintola. Piknikillä voi tavata kavereita ja vaihtaa kuulumisia. Tapaamisissa nautitaan nuorisopalveluiden tarjoamasta pikkupurtavasta, jutellaan ja pelataan ulkopelejä.

– Piknikillä on juteltu kaikesta maan ja taivaan väliltä, opiskelupaikoista, työstä, urheilusta, ajankohtaisista asioista. Meillä on ollut paljon hyviä keskusteluja. Joskus puhutaan ihan vain hömppää tai vain ollaan.

Piknikille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, eikä mitään tarvitse mukaan ottaa. Ilmestyy vain paikalle. Juttuseuraa kaipaavalle tiedoksi, että Monarin tiloissa toimiva Ohjaamo on avoinna läpi kesän. Alle 30-vuotiaille tarkoitettuun Ohjaamoon voi tulla ilman ajanvarausta keskustelemaan asiasta kuin asiasta.

– Jos on jäänyt ilman opiskelupaikkaa tai on saanut opiskelupaikan, mutta ei tiedä, kuinka toimia. Paikalla on eri alojen asiantuntijoita vastaamassa, jos vaikka asuminen tai oma terveys askarruttaa, Kuronen sanoo.

Ohjaamo Riihimäen seutu toimii ESR-hankkeena vuoden 2020 helmikuun loppuun saakka.

Varsinaiset nuorisotilat ovat koulujen alkuun asti kiinni. Heinäkuussa liikenteeseen lähtee nuorisopalveluiden Skede-paku. Skede-paku on pakettiauto, jonka kyytiin on lastattu siirrettävä skeittiramppi sekä muutamia lautoja ja suojia. Nuoriso-ohjaaja Tuomas Puhakaisen ja kerho-ohjaaja Nino Laineen mukaan ideana on, viedä skeittailu sinne, missä nuoret kokoontuvat.

– Ihan nuorimmat eivät välttämättä pääse Riihimäen skeittipuistoon, joten viemme skeittipuiston heidän luokseen, Laine selittää.

Aikatauluista infotaan Facebookissa ja Instagramissa

Riihimäen nuorisopalvelut järjestävät kesäisiä piknikkejä peruskoulun päättäneille tiistaisin 3.7., 10.7., 31.7., 7.8. ja 14.8. klo 15 - 17.

Piknikpaikka ilmoitetaan Facebookissa ja Instagramissa osoitteessa Nuorisopalvelut Riihimäki.

Sateen sattuessa ollaan Monarilla.

Heinäkuussa Riihimäellä lähtee liikenteeseen nuorisopalveluiden Skede-paku, joka vie skeittailun sinne missä ihmiset ovat. Skede-pakun reiteistä ja aikatauluista ilmoitetaan niin ikään Facebookissa ja Instagramissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat