Paikallisurheilu

Otto Paajanen murtautumassa liigaan

Miesten joukkoon. Lopelta kotoisin oleva Otto Paajanen (7) esiintynee tällä kaudella myös HPK:n miesten paidassa. Nuorten maajoukkuekomennukset ovat jo tuttua tavaraa.

Veli-Matti A. Pitkänen

AAMUPOSTI | Jääkiekkoilija Otto Paajanen, 18, on lähellä murtautumista vakiopelaajaksi Hämeenlinnan Pallokerhon liigamiehistöön. Viime viikolla hän esiintyi jo kahdessa harjoituspelissä, joten Lopella syntyneen Paajasen ensi kauden päätavoitteet ovatkin pääsyssä miesten peleihin vakituisesti ja nuorten MM-kisat Kanadassa vuodenvaihteessa.

Syyskuun puolivälissä 19 vuotta täyttävän Paajasen tie HPK:n liigamiehistön kynnykselle on tutun tavallinen.

– Aloitin kiekkoilun Lopen Lätkässä, jossa pelasin pari vuotta. Sitten siirryin Riihimäelle Nikkareihin kaudeksi ja yhden kauden pelasin Hyvinkään Ahmojen C-junioreissa. Alkava kausi on viides HPK:n joukkueissa, jossa olen pelannut vuoden C-junioreissa, yhden kauden B-junioreissa ja pari kautta A-junioreissa, Paajanen kertoo.

Paajanen on asunut jo kolme vuotta yksistään Hämeenlinnassa, nyt on käynnistymässä neljäs kausi.

– Tulin lukioon tänne. Muutoksessa ja sopeutumisessa ei ollut mitään vaikeuksia, hän vakuuttaa.

Paajasella on voitettuna kaksi B-junioreiden SM-hopeaa vuosilta 2009 ja 2010. Viime keväänä hänet valittiin koko A-nuorten kauden tähdistökentälliseen. Paajasen isoin meriitti on kuitenkin 18-vuotiaiden MM-pronssi keväältä 2010 Valko-Venäjän Minskistä.

Viime kaudella Paajanen johti HPK:n ja sarjan parasta ketjua, jossa laidoilla viilettivät Teemu Rautiainen ja Ville Järveläinen. Runkosarjan voittanut HPK karahti kiville pudotuspeleissä.

Paajanen nakutti viime kaudella 39 ottelussa 47 pistettä ja sijoittui pistepörssissä yhdeksänneksi.

HPK:n valmennus on verrannut Paajasta nuoreen Niko Kapaseen puolustus- ja alivoimapelaamisen osalta.

– Kai alivoimapelaaminen on vahvuuksiani, koska olen aina saanut pelata paljon alivoimaa. Muutenkin yritän pelata niin, etten pelaisi itseäni ulos tilanteesta. Pyrin tekemään paljon hommia jäällä ja yrittämään kovasti. On tärkeää pelata fiksusti ja olla pelattavissa. On osattava sijoittua hyvin, Paajanen tuumaa.

Keskushyökkääjä Paajasta on arvioitu myös hyväksi kiekon käsittelijäksi ja osaavaksi syöttelijäksi.

Viime kaudella Paajanen pääsi 20-vuotiaiden maajoukkueessa muutamaan Mestismatsiin, mutta varsinaisesti viime viikolla pelatut harjoituspelit HPK:n edustuksessa Espoon Bluesia ja sveitsiläistä Kloten Flyersiä vastaan olivat hänelle ensimmäiset aikuisten peleissä.

– Miesten peleissä on aikaa paljon vähemmän kuin junioripeleissä. Kaksinkamppailut ovat paljon kovempia. On oltava hereillä koko ajan, Paajanen korostaa.

177-senttinen ja 81-kiloinen Paajanen on siis hilkulla ottaa paikan HPK:n liigamiehistössä. Joka tapauksessa Paajanen pistäytyy myös ajoittain auttamassa Kerhon A-junioreita.

Ottoa vuoden vanhempi veli Mikko pelasi Lopen Lätkässä ja lopuksi Nurmijärven Kurrassa ennen lopettamistaan. Kaksi vuotta Ottoa nuorempi veli Jussi jatkaa yhä kiekkoilua Nikkareiden junioreissa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat