Viikko

Juhannuksena Kolmilammille saapuva Heikki Koskelo: "Pitää olla jotain annettavaa yleisölle"

Koko ikänsä laulaneelle miehelle laulajan ammatti tuli kulman takaa.

Heikki Koskelon mukaan tanssipaikoilla on riittänyt tänä kesänä hyvin väkeä. – Toivottavasti kesä jatkuu samalla mallilla. Säistä se ei ainakaan ole kiinni.

Minna Annola

Laulaja Heikki Koskelo on viettämässä vapaapäiväänsä mökillä saaressa meren äärellä.

– Mökkielämä on parasta. Päivää enempää en ehdi mökillä kuitenkaan olla. On lähdettävä keikalle.

Koskelolla on kesäkuussa 19 keikkaa. Sama tahti jatkuu loppukesän, ja loppuvuosikin mennään kovalla tahdilla. Tie laulajaksi ei ole ollut yksinkertainen. Pystymetsästä alalle tulleelle mikään ei ole ollut itsestään selvää. Koskelo uskoo kuitenkin, että jokaisella tapahtuneella asialla on merkitystä.

– Nyt seitsemän vuoden jälkeen ei tarvitse kysyä enää neuvoa. Oma musiikillinen tie on selkeä. Pitää olla jotain sanottavaa. Ihmisille pitää jäädä jotain mieleen, että he tulevat kuuntelemaan seuraavallakin kerralla.

Tärkeintä laulamisessa on tulkinta ja kerronta. Sen hän on tiennyt aina. Kun Koskelo oli vielä poikanen, oli hänen suurin idolinsa Olavi Virta.

– Halusin kuunnella Olavi Virran kasetin alusta loppuun joka ilta ennen nukkumaanmenoa.

Pienen pojan sydämeen upposivat myös Vesa-Matti Loirin tulkinnat Eino Leinon runoista. Viisivuotiaana Koskelo äänitti kummeilleen kasetin, jossa hän lauloi Nocturnea ja Elegiaa.

– Ne vain kolahtivat.

Vaikka laulaminen oli läsnä läpi lapsuuden ja kouluiän, ei Koskelo haaveillut koskaan laulajan urasta. Hän kertoo olleensa konemies. Autot kiinnostivat, kunnes hän päätti 26-vuotiaana osallistua laulukilpailuihin. Vuonna 2010 tuli Iskelmän SM-kisan voitto ja Olavi Virta -laulukilpailun toinen sija. Lopullisesti nykyisen uravalinnan päätti vuoden 2011 Tangomarkkinat, joiden finaalissa Koskelo tuli toiseksi.

Keikka Kolmilammilla

Heikki Koskelo & Taivaankaari Kolmilammin tanssilavalla (Kolmilammintie 259, Ryttylä, Hausjärvi) sunnuntaina 24.6. klo 18 - 24. Illan aikana paikalla esiintyy myös Nina Åkerman & June Band. Liput 16 euroa.

Heikki Koskelo on vuoden 2011 tangoprinssi. Hän on levyttänyt kaksi albumia: Aamuun on aikaa (2012) ja 12 tarinaa rakkaudesta (2014). Single Viimeinen suudelma julkaistiin 13.10.2017. Kolmas pitkäsoitto on parasta aikaa tekeillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kesäilta kutsuu paikallisissa juhannusjuhlissa – kokot syttyvät ja toimintaa riittää koko perheelle19.6.2018 19.30
KinoJake sovittaa popin ja rokin humpaksi ja foksiksi – juhannuspäivänä Ruusulinnassa19.6.2018 16.00
Janakkalan seurakunnan juhannusjuhlassa sytytetään kokko ja nautitaan musiikista15.6.2018 05.40
Jari Sillanpään nimi ja kuva poistettiin juhannusjuhlien mainoksesta – "Monivuotinen perinne katkeaa" 28.3.2018 16.46

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat