Viikko

Rockabillyn biitti kaikuu jälleen Riutanharjussa

Illan pääesiintyjät Italiasta ja Englannista.

-

Riutanharjun tanssilavalla otetaan ilo irti Suomen suvesta ja ripeästä musiikista, kun paikanpäällä järjestetään Riutanharju Rock’n’roll Fest -tapahtuma toistamiseen. Tapahtumapromoottori Iikku Riepposen mukaan rock’n’rolliin keskittyneitä konsertteja järjestetään isommissa kaupungeissa joka viikonloppu ja useita ympäri Suomen.

– Isompia festivaaleja on vuoden aikana parisenkymmentä. Sellaisen halusimme myös Riihimäelle. Kunnon festarit, jossa on hyviä ulkomaisia esiintyjiä sekä kovia kotimaisia nimiä.

1950-luvulla rockabillyn alkuaikoina oli paljon rummuttomia bändejä.

Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetyt Riutanharju Rock’n’roll -festivaali sai hyvän vastaanoton ja keräsi 250 kävijää.

– 1950-luvun musiikkiin keskittynyt fanikunta on Suomessa pieni, mutta sitäkin aktiivisempi. Paikalle saapui mukavasti myös muunlaisen musiikin ystäviä. Osa kuuli tällaista livemusiikkia ensimmäistä kertaa. He olivat innoissaan ja toivoivat, että tapahtuma järjestetään uudestaan. Rockabillyn biitti on kiehtova.

Nyt paikka ja tapahtuma ovat tuttuja, joten kävijämäärän toivotaan kasvavan. Musiikin laadusta se ei ole ainakaan kiinni, sillä tälläkin kertaa mukana on useita nimekkäitä esiintyjiä. Illan pääesiintyjäksi saapuu italialainen doo-wop-musiikkia esittävä Freddy Velas & The Silvertones. Kokoonpano on rakentunut 1950-luvun tyyliin neliäänisesti laulavan lauluyhtyeen pohjalle, joskin kokoonpanon jäsenet soittavat soittimia myös itse.

– Ryhmä on esiintynyt paljon isoilla festareilla Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Suomeen he saapuvat ensimmäistä kertaa ja tulevat paikalle esiintyäkseen ainoastaan Riihimäellä, Riepponen kertoo.

Toinen illan ulkomaalaista kokoonpanoista on englantilainen Sir Jack´s Bantamacs. Kyseessä on Riepposen mukaan lahjakas trio, joka esittää autenttista 1950-luvun rockabillyä ilman rumpuja.

– 1950-luvulla rockabillyn alkuaikoina oli paljon rummuttomia bändejä. Siitä huolimatta meno oli kovaa. Kontrabasso hoitaa myös rumpujen tehtävää luoden rytmin musiikkiin.

Kotimaisista bändeistä mukana on Jo’ Buddy’s Trio Riot, jossa soittaa pitkän uran rhythm & bluesin parissa tehnyt Jussi”Jo’ Buddy” Raulamo. Raulamo on niittänyt mainetta Yhdysvalloissa ja on hyvin arvostettu blueslegendojen piirissä. Toinen illan kotimaisista bändeistä on bileet käynnistävä Million Dollar Tones.

– Saamme bileet kunnolla käytiin, sillä kyseinen kokoonpano on takuuvarma tanssittaja. Heidän solistinsa Antti Pajula omaa viriiliä lavakarismaa, joka saa kaikki mukaansa. Heidän live-esiintymisensä ovat aina vahvoja, Riepponen kehaisee.

Bändien lisäksi paikalla on DJ Farmer John. Riepposen mukaan DJ Farmer John on genren kova nimi ja hänen kustomoitu DJ-pöytänsä on legendaarinen.

– Jo pelkästään sitä kannattaa tulla ihmettelemään.

Riutanharju Rock’n’Roll Fest #2

Riutanharju Rock’n’Roll Fest #2 -festivaali Riutanharjun tanssilavalla (Rinnetie 1, Riihimäki) lauantaina 30.6. klo 18 alkaen.

Liput ovelta 25 euroa ja ennakkoon 22 euroa (Tiketti.fi).

Myynnissä on grilliruokaa. Paikalle saapuvat myös Underground Store myymään vaatteita sekä Jungle Records myymään levyjä.

Festivaaleille on myös bussikyyti Helsingistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Riihimäkeläinen rockabillybändi laulaa autoista ja pontikankeitosta – levynjulkkarit Rityssä17.1.2018 20.50
Rakkaudesta rockabillyyn: "Työmäärä vastaa työtä, mutta harrastus tämä on"23.9.2017 06.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat