Viikko

”Kotikenttään muodostuu vahva tunneside”

Yleisön tuki lisää Tahkon Leidien itsevarmuutta ja tunnelmaa.

Mia Lagström

Voitot Lappajärvestä ja Lappeenrannasta hymyilyttävät Tahkon Leidejä edelleen.

– Tällä tasolla mikään voitto ei ole helppo, Ella Kaasinen selittää.

Leideillä on takanaan kuusi peliä, joista kaksi on voitettu. Huolissaan tilanteesta ei olla, sillä toistaiseksi suurin osa vastustajista on ollut naisten Superpesiksen huippujoukkueita.

– He ovat taitavia sisäpelaajia ja heidän lukkarinsa ovat erittäin taktisia ulkopelin johtajia. Lukkarien ja ylipäätään ulkopelin taso on yksi suurimmista eroista Superpesiksen ja Ykkössarjan välillä, Kaasinen kertoo.

Hyvinkään Tahko on tällä hetkellä sarjasijalla kahdeksan. Oona Vahvelaisen ja Pauliina Harisen mukaan sarjasijaa ei vielä kannata kovin tarkkaan katsella.

Kausi on vasta aluillaan ja piste-erot ovat pieniä. Viiden pisteen sijaan mahtuu kuusi joukkuetta.

Tärkeintä ovat yksittäiset pelit ja pisteet.

Tahkon Leidien nousu Superpesikseen ei yllättänyt kolmikkoa. Joukkue oli Ykkössarjassa ylivoimainen.

Nousu varmistui viikkoja ennen kuin kausi loppui. Viimeisiin peleihin olikin pelaajien mukaan vaikea löytää intoa ja potkua, kun panos puuttui.

Kun kulkee voitosta voittoon, ote välillä herpaantuu.

Superpesiksen ensimmäisiin otteluihin ei ole sen sijaan intoa tarvinnut juuri etsiä. Vaikka pelit ovat haastavia ja Hyvinkään joukkue on altavastaaja, on pelejä ollut mahdottoman hieno pelata.

– Monelle joukkueesta tämä on ensimmäinen kerta naisten pääsarjatasolla. Tämä on se juttu, mistä kaikki pelaajat haaveilevat, Kaasinen sanoo.

Joukkue on valmistautunut kovaan sarjaan tiukoilla fyysisillä treeneillä. Fysiikan pitää olla kunnossa, sillä pesäpallo on muuttunut vuosien saatossa entistä fyysisemmäksi ja nopeammaksi peliksi.

Joukkue on panostanut myös ulkopeliin, joka on Vahvelaisen mukaan yksi Hyvinkään vahvuuksista.

– Olemme pelanneet pitkään yhdessä, joten meillä yhteistyö toimii.

Hyvinkäällä riittää myös hyviä, nuoria yksilöitä. Ei olla vain muutaman taitavan pelaajan varassa.

Parannettavaa olisi rutiinissa. Pelien tasaisuus puuttuu. Joukkueella onkin vielä pitkä tie samaan tasoon sellaisten joukkueiden kanssa, jotka ovat pelanneet Superpesistä jo vuosia.

Rakkaita vastustajia on joukkueella useita. Vahvelaisen mukaan yksi sellainen on ainakin Rauma.

– Raumalle ei vain saa hävitä, hän tuumaa.

Maistuvimmat voitot tulisivat myös sarjan kovimmista joukkueista, kuten Porin Pesäkarhut, Jyväskylän Kirittäret sekä Tampereen Manse.

Kotipeli on pelaajien mukaan ehdottomasti enemmän etu kuin haitta. Vaikka osaa pelaajista kotipelit saattavat jännittää vieraspelejä enemmän, lisää yleisön tuki itsevarmuutta.

– Olemme hyvinkääläinen joukkue ja pelaamme heitä varten. Superpesikseen pääsy on lisännyt yleisön määrää, joten tunnelma peleissä on hyvä, Harinen kertoo.

Kaasisen mukaan omaan kotikenttään muodostuu vanha tunneside.

– Siellä treenataan ja mietitään kuviot. Se on oma pyhättö.

Naisten Superpesistä Pihkalassa

Tahkon Leidit voittivat viime vuonna naisten pesäpallon Ykkössarjan ansaiten näin pelipaikan naisten Superpesiksessä kaudella 2018. Edellisen kerran naisten Superpesistä on pelattu Hyvinkäällä 1998.

Seuraavat kotipelit: Tahko–Oulu 13.6. klo 18, Tahko–Kempele 16.6. klo 15, Tahko–Rauma 8.7. klo 16, Tahko–Tampere 10.7. klo 18, Tahko–Jyväskylä 12.7. klo 18, Tahko–Seinäjoki 15.7. klo 14. Liput 10 euroa/aikuiset, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tahko-Leidit jäi suosikin alle superpesisavauksessa – Pori vei pisteet9.5.2018 22.20
Leideille ei pistettäkään kovalta Virkiältä – Tahkon pelinjohtaja kiitteli lukkariaan: "Pelasi tosi härskisti"5.6.2018 21.40
Kirittäret liian kova – Tahkon Leidit jäi Jyväskylässä nollille niin pisteissä kuin juoksuissakin10.6.2018 19.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat