Viikkouutiset

”Jo ensimmäisessä lusikallisessa pitää olla makujen sinfoniaa”

Kesäkahvila Cake Mamasta halutaan koko kylän yhteinen olohuone.

Sanna ”Cake Mama” Degermanin mukaan paras kakku syntyy aidoista ja luonnollisista raaka-aineista. – Käytän mielelläni aineksina oman puutarhani antia, kuten viinimarjoja, vadelmia, tyrniä, aroniaa ja omenoita.

Mia Lagström

Ryttylän Ohikulkutien varresta löytyy tunnelmallinen keltaiseksi rapattu vanha asuinrakennus. Rakennuksen pihamaalla on maalattu viime päivinä puutarhakalusteita oikein urakalla, sillä paikanpäällä aukeaa perjantaina 15.6. kesäkahvila. Avajaisia vietetään kello 12–19.

Tilauskonditoria Cake Mamasta tuttu Sanna Degerman kertoo unelmoivansa jo kesäkahvilaakin pidemmälle.

– Ajattelin, että voisin jossain vaiheessa remontoida juhlatilat rakennuksen yläkertaan. Meillä on jo tänä kesänä muutamia kesäjuhlia ja rippijuhlia tässä pihapiirissä, hän iloitsee.

Degermanin perhe muutti Ryttylään viitisen vuotta sitten. Degerman kertoo rakastuneensa vanhaan taloon saman tien.

Tuli heti tunne, että tämä on koti. Vuonna 1906 rakennettu talo on toiminut Ryttylän kartanon pehtoorin tilana sekä poikakoulun opettajien asuntolana.

Talossa on toiminut aikoinaan myös Tervakosken sivuapteekki. Tarinan mukaan sulhasen hylkäämä apteekkarin tytär olisi surmannut itsensä eräässä rakennuksen huoneessa.

– Täällä on sanottu kummittelevan, onneksi en ole itse siihen törmännyt.

Cake Mama -yrityksen Degerman perusti vuoden alussa. Hän valmistaa tilauksesta niin suolaisia kuin makeita kakkuja.

Leipominen on kulkenut verenperintönä.

– Meidän suvussamme on leivottu aina ja kaikkina juhlapyhinä. Leivomme paljon kerralla ja yhdessä. Leipominen on tärkeä sosiaalinen tilaisuus, jossa vaihdetaan kuulumisia.

Degerman kertoo hymyillen kokevansa ”Cake Maman” enemmän osaksi omaa persoonaansa kuin pelkäksi yritykseksi.

– Minä olen Cake Mama.

Kakuissa kiehtoo visuaalisuus ja mahdollisuus luovuuteen.

– Kysyn asiakkailta muutamia avainsanoja, joiden pohjalta teen juuri heidän toiveidensa mukaisen kakun.

Vaikka visuaalisuus on tärkeää, vielä tärkeämpää on maku. Jo ensimmäisessä lusikallisessa pitää olla makujen sinfoniaa.

Kakussa on käytettävä aitoa voita, sokeria ja kermaa, ei mitään esansseja ja makeutusaineita.

Kesäkahvilan kakut valmistuvat luomuna pihapiirin omista marjoista ja hedelmistä. Juotavaksi on kahvin lisäksi luomuteetä eri mauissaan ja Honkajoen Panimon limonadeja.

Kesäkahvilasta Degerman toivoo kaikille yhteistä olohuonetta, jonne voi piipahtaa vaihtamaan kuulumisia.

Suunnitelmissa on pientä teemaa ja ohjelmaakin. Kahvilan nurmella saatetaan käydä kirpputorikauppaa tai jopa joogata.

Kesäkahvilan avajaiset Ryttylässä

Cafe Maman kesäkahvilan (Ohikulkutie 239, Ryttylä, Hausjärvi) avajaisia vietetään pe 15.6. klo 12–19.

Jatkossa kesäkahvila on avoinna läpi kesän elokuuhun to–su klo 12–19. Kahvila on avoinna myös juhannuksena, mutta supistetuin aukioloajoin. Myynnissä on makeita leivonnaisia, kahvia, luomuteetä ja limonadia.

Lisää tietoa Cafe Maman tilauskonditoriasta www.instagram.com/_cake_mama sekä www.facebook.com/cakemamaleipomo

Lisää aiheesta

Kesäkahvilassa tarjolla sulosointuja – myös brunssi vetää väkeä19.7.2017 21.35
Lättähattu muuttuu Pilpalan kesäkahvilaksi10.7.2017 06.24
Ystävykset kokivat popup-elämyksen Arolammilla: "Kesäkahvilan pito oli hauskaa, mutta teimme todella pitkiä päiviä"28.7.2016 00.00
Sanna Degermanista Miss Kurvikas 2016: "On mahtavaa olla esikuvana!"29.5.2016 16.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikkouutiset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat