Viikko

Erämessuille kannattaa ottaa lapset mukaan – "On tärkeää, että perheet harrastavat yhdessä"

Petoeläintestissä voi testata, miten oma koira suhtautuu petoeläimiin.

Ninni Manninen veikkailee, että uusia näytteilleasettajia on Erämessuilla tänä vuonna aiempia vuosia enemmän. – Toki joukossa on paljon myös perinteistä ohjelmaa, kuten trofeenäyttely sekä metsästyskoirat ja niihin liittyvä ohjelma.

Mia Lagström

Torstaina starttaaville Riihimäen Erämessuille odotetaan noin 40 000 kävijää.

– Väkeä tulee paikalle ympäri Suomen. Suomalaiset ovat eräkansaa, Ninni Manninen perustelee Erämessujen huimaa suosiota.

Erämessut tarjoavat rutkasti ohjelmaa niin metsästyksestä, kalastuksesta, retkeilystä kuin luonnosta kiinnostuneille. Ohjelmaa on kaikenikäisille. Mannisen mukaan lapset kannattaakin ottaa ehdottomasti mukaan.

– On tärkeää, että perheet harrastavat yhdessä.

Vaikka teemat ovat aina samat, vaihtelee messujen ohjelma vuosittain. Joukossa on toki perinteisiäkin juttuja, kuten trofeenäyttely. Tänä vuonna Erämessujen yhteydessä järjestetään myös eläintentäytön SM-kisat. Kilpailutyöt ovat messuilla nähtävillä. Varsin suosittuja ovat metsästyskoirat ja niihin liittyvä ohjelma. Myös yleisö pääsee osallistumaan. Torstaina ja perjantaina ohjelma-areenalla järjestetään metsästyskoirien petoeläintestejä.

– Petoeläintestissä voi testata, miten oma koira suhtautuu petoeläimiin. Paikalla on mm. täytettyjä karhuja. Lauantaina on metsästyskoirakatselmus. Kaikille avoin on myös sunnuntain match show. Ohjeet osallistumiseen löytyy tapahtuman nettisivuilta, Manninen kertoo.

Kalastusosastolla järjestetään mm. Kalakingi-perhonheittokoulu. Kalastuksesta ovat kertomassa mm. Mika ”Haukipoika” Vornanen, Peter Lahti ja Mikko ”Peltsi” Peltola.

– Peltsi on mukana messuilla neljän päivän ajan ja hän on mukana myös muiden osastojen tarjoamassa ohjelmassa.

Retkeilyosaston ohjelmaisäntänä on ”lähimetsien Livingstone” Joppe Ranta. Retkeilystä ovat kertomassa myös seikkailija Patrik ”Pata” Degerman sekä Ruotsin ”Mr. Wilderness”, Johan Skullman.

– Messuilla annetaan retkeilyvinkkejä myös lapsiperheille.

Jos jalat alkavat painaa, kannattaa suunnata Suomen suurimpaan riippumattonäyttelyyn. Jos virtaa riittää, voi lähteä kokeilemaan maastopyöriä maastopyöräradalle. Ruokaa ja juomaakin messuilta löytyy runsain määrin.

Manninen suosittelee, että paikalliset tulisivat paikalle kävellen. Parkkialueet löytyvät Tehtaankadun Messupuistosta ja lauantaina ja sunnuntaina myös raviradalta. Tehtaankadulta, raviradalta ja rautatieasemalta on maksuton bussikuljetus messualueelle.

Erämessut Riihimäellä

Kansainväliset Erämessut järjestetään Riihimäen Urheilupuistossa (Pohjolankatu 6–8) 7.–10.6. Messut ovat avoinna to–pe klo 11–19, la–su klo 10–18. Liput lippukaupasta tai portilta: aikuiset 18 €, lapset 8 € (7–17v) ja perhe 36 € (2 aikuista ja alle 18-vuotiaat lapset).

Parkkilippu 5 € lippukaupasta tai portilta, 7 € parkkialueelta ostettuna. Tiedot näytteilleasettajista ja messujen ohjelmasta löytyy netistä www.eramessut.fi. Nettisivuilta löytyy myös linkki, josta liput voi ostaa ennakkoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat