Viikko

Rockfestin aikana Hyvinkään kirjastoaukiolla soi blues - ilmaistapahtumassa soittaa muun muassa Blues Bastards

Blues Bastards poimii musiikkinsa 1900-luvun ensimmäiseltä puoliskolta.

Hyvinkään Blues järjestää neljästä viiteen bluestapahtumaa vuodessa. Kesän aloittava, Hyvinkään kirjastoaukiolla järjestettävä Bluesstock on tänä vuonna poikkeuksellisesti kaksipäiväinen. – Paikalta löytyy myös olutteltta ja myyntikojuja, Hannu Heikkilä kertoo.

Mia Lagström

Blues Bastards on esittänyt bluesia jo toistakymmentä vuotta. Bändin basisti-laulaja Sauli Törmälän mukaan kokoonpano sai alkunsa, kun firman bileisiin piti saada musiikkia. Bileet tulivat ja menivät. Soitto maistui ja homma jatkui. Musiikillinen suuntautuminen bluesiin oli kokoonpanolle alusta saakka itsestään selvä asia.

– Olimme jo silloin kaikki kypsässä iässä, joten blues on lähellä sydäntä. Bändin nykyinen keski-ikä taitaa olla jo 70 vuotta, Törmälä sanoo.

Bluesissa hienoa on myös improvisaation mahdollisuus.

Parasta bluesissa on, että siinä pelataan tunteella. Törmälä kertoo arvostavansa myös yhdessä soittamista.

– Jo pienen pienestä eleestä sitä osaa tulkita toista, mitä tämä haluaa. Bluesissa hienoa on myös improvisaation mahdollisuus. Ei tarvitse muistella sointuja ja biisien kaavoja, sitä voi vain antaa mennä ja ilmaista itseään. Blues on mutkatonta.

Bändi esittää covereita lähinnä 1900-luvun ensimmäiseltä puoliskolta. Ohjelmistossa on muun muassa Muddy Watersin, Buddy Guyn ja T-Bone Walkerin kappaleita. Oikeaa ja alkuperäistä, rokahtavaa ja tunteikasta bluesia, jossa kitara on merkittävässä osassa.

Blues Bastards haluaa esittää myös tanssittavaa musiikkia, jotta ihmiset pääsevät osallistumaan.

Tulevana lauantaina kokoonpano saapuu esiintymään Hyvinkään kirjastoaukiolla järjestettävään Bluesstock-tapahtumaan.

– Hyvinkäälle on kiva tulla. Olemme käyneet siellä kerran klubikeikalla, mutta siitä on jo yli kymmenen vuotta.

Bluesstock-tapahtumassa esiintyvät myös vantaalainen Lauri ”Arno” Ankerman Duo, järvenpääläinen Tanhari Rhythm Boys, hyvinkääläis-riihimäkeläinen Evoluutio sekä riihimäkeläinen Blind Point.

Bluesstock Hyvinkään kirjastoaukiolla

Bluesstock on yksi Hyvinkää Blues ry:n vuosittaisista tapahtumista Summertime Bluesin ja Joutsen Bluesin ohella. Hyvinkää Blues järjestää nykyisin myös ensi vuonna 10 vuotta täyttävää Kulttuuri Goes Baari tapahtumaa.

Bluesstock Hyvinkään kirjastoaukiolla (Torikatu 5) 8.– 9.6.

Perjantaina 8.6. paikalla esiintyvät klo 16 Lauri ”Arno” Ankerman Duo, klo 17 Tanhari Rhythm Boys ja lauantaina klo 14 Evoluutio, klo 15 Blind Point ja klo 16 Blues Bastards.

Paikalta löytyy myös anniskelualue. Tapahtumaan on ilmainen pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat