Viikko

16-vuotiaana Aleksanteri Hakaniemi soitti Kouvolan kaduilla, nyt takana on kolme Emma-ehdokkuutta ja biisi soi Temptation Islandin tunnarina

Aleksanteri Hakaniemi esiintyy 2.6. Hyvinkään MDNGT Bar & Clubilla.

Aleksanteri Hakaniemi on noussut yleisön tietoisuuteen muun muassa Pane mut sekaisin ja Etsi mut -biiseillään.

Kerttu Malinen

Muusikko Aleksanteri Hakaniemi kertoo heränneensä juuri päiväunilta.

– Rentoudun myös kahvilla ja sokerikorpulla.

Hakaniemen elämä on ollut melkoista hullunmyllyä. Youtubeen laitettu video toi 2016 levytyssopimuksen Sony Musicilla ja poiki useita singlejä. Helmikuussa 2018 julkaistu esikoisalbumi ”Nuorena jaksaa” singahti lähes saman tien Suomen virallisen albumilistan kärkeen. Hakaniemelle napsahti keväällä myös kolme Emma-ehdokkuutta.

– Enkä voittanut yhtään, Hakaniemi veistelee, mutta kertoo olevansa kiitollinen.

– Etenkin vuoden pop-artisti kategoriaan pääsy oli yllätys. Se oli kunnianosoitus ja merkki siitä, että tässä tehdään uutta ja ihmeellistä juttua ja ollaan tultu jäädäkseen.

Käsittämättömällä vauhdilla edennyt ura pistää kaverin hiljaiseksi. Hakaniemi on toiminut mm. Reino Nordinin taustalaulajana sekä Justimuksen ja Eveliinan DJ:nä, joten artistin ympärillä tapahtuva pöhinä on tuttua. Siitä huolimatta omaa menestystä on ollut vaikea sisäistää. Ihan puskista se ei kuitenkaan tullut. Töitä sen eteen on tehty. 16-vuotiaana hän toimi katusoittajana Kouvolan kaduilla ja myöhemmin ravintoloissa ja pubeissa.

Armeijan Hakaniemi suoritti varusmiessoittokunnassa Lahdessa, jossa hän toimi laulajana varuskunnan show bandissä. Armeijassa hän tutustui Justimukseen ja päätyi esiintymislavoille ja kiertueille myös muiden suomalaisten artistien kanssa.

Nyt edessä on ensimmäinen oma kesäkiertue.

– Olen vielä uusi artisti, joten ihan tukossa keikkakalenteri ei ole. Olen kuitenkin suurimmilla festareilla, joten pääsee näyttämään osaamisensa.

Suuren kansan tietoisuuteen Hakaniemi onkin noussut vasta viime aikoina, kun hänen kappaleensa Pane mut sekaisin on soinut Temptation Islandin -realitysarjan tunnarina.

– Vaikka urani käynnistyi digitaalisen median kautta, arvostan suuresti perinteisiä medioita. Radiolla ja televisiolla on suuri vaikutus näkyvyyteen. Ihmiset oppivat tuntemaan nimeni ja kasvoni.

Mutta mahtaisiko artisti itse olla valmis Temptation Islandille?

– Pitäisi olla niin vakaa parisuhde, että se kestäisi sen. En kyllä olisi valmis ehkä sittenkään. Sanoin sarjaa juontavalle Sami Kuroselle, että kun hän jää eläkkeelle, olen valmis ottamaan kopin vastaan. Sitä hommaa voisin tehdä, Hakaniemi naurahtaa.

Juttua muokattu 30.5. kello 11.45: Esikoisalbumin nimi on Nuorena jaksaa ja armeija-aikana Hakaniemi lauloi show bandissä ei viihdeorkesterissa.

Esikoisalbumi ja kolme Emma-ehdokkuutta

Aleksanteri Hakaniemi on julkaissut useita singlejä, mm. Etsi mut, Filmi katkee, Kynttilä sekä Temptation Islandin tunnarina soineen Pane mut sekaisin.

Esikoisalbumi Nuorena jaksaa ilmestyi helmikuussa 2018.

Hän oli Emma-ehdokkaana 2018 vuoden tulokas, vuoden pop-artisti ja vuoden artisti kategorioissa.

Aleksanteri Hakaniemi esiintyy Hyvinkään MDNGT Bar & Clubilla (Uudenmaankatu 4) lauantaina 2.6. klo 22. Liput 12€/10€ S-etukortilla. Ennakkoliput myyntiin Amarillon alakerrasta ma 28.5 alkaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Bile-Dani palaa takaisin Temptation Islandille – mukana tulikuuma Eveliina-rakas: katso kuvat20.2.2018 15.20
IL: Temptation Island -Tonin rikostausta tuli tv-kanavalle yllätyksenä29.4.2017 14.30
Jennika viettelee varattuja miehiä Temptation Islandilla – muutama kohde heti kiikarissa22.2.2017 14.27
Temptation Island -Aki: Suomalainen nainen ei osaa käsitellä tunteistaan puhuvaa miestä15.1.2016 12.19

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat