Puheenaihe

Aiheuttiko lääkärin aivastus 21-vuotiaan naisen kuoleman klinikalla? – Käräjäoikeus päätti: Anestesialääkärin syytteet hylättiin

Tampereen Koskiklinikalla työskennelleen naislääkärin syyte kuolemantuottamuksesta on päätetty hylätä.

ESM arkisto

Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut tiistaina päätöksen oikeuskäsittelyssä, jossa virkaiältään kokenutta naislääkäriä syytettiin 21-vuotiaan naisen kuoleman aiheuttamisesta. Syytenimikkeenä tapauksessa oli kuolemantuottamus. Käräjäoikeus päätti hylätä lääkäriä vastaan nostetut syytteet. Syyttäjä vaati naislääkärille sakkorangaistusta kuolemantuottamuksesta.

Syyttäjän mukaan naisen elimistöön päätyi polvileikkauksen aikana bakteeri, joka kulkeutui selkäytimeen selkäydinpuudutuksen yhteydessä. Tämä johtui syyttäjän mukaan siitä, ettei lääkäri käyttänyt leikkauksen aikana suu- ja nenäsuojusta.

Syyttäjän mukaan bakteeri kulkeutui naiseen nimenomaan anestesialääkäriltä. Syyttäjän mukaan streptococcus salivarius -bakteerissa on kyse tavallisesta suun bakteerista, joka on yleisempiä taudinaiheuttajia hoitoon liittyvissä aivokalvontulehduksissa.

Käräjäoikeus toteaa päätöksessään että ei voitu osoittaa, että bakteeri on joutunut potilaan elimistöön lääkärin suusta. Käräjäoikeuden mukaan lääkärin toiminnan ja potilaan kuoleman välillä ei ole syy-yhteyttä. Siksi syyte kuolemantuottamuksesta hylättiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat