Viikko

Ikäihmisten ajanviettopaikka Virsussa riittää toimintaa ja tekemistä

Virsu täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta.

Hannele Mäki ja Hilkka Silander toivottavat kaikki lämpimästi tervetulleiksi mukaan Virsun toimintaan. Ikäihmisten kohtaamis- ja ajanviettopaikka on avoinna ja kahvipannu kuumana arkisin klo 9 - 15. Kaikki toiminta on ilmaista, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Mia Lagström

Vapaaehtoiskeskus Virsussa pelataan perjantaisin klo 10.30 bocciaa. Petankkityylisessä pelissä pyritään saamaan oma pallo lähelle pelikentällä olevaa valkoista maalipalloa. Petankista poiketen pallot ovat pehmeitä ja niitä heitetään istualtaan. Toinen kierros tehdään vasemmalla kädellä.

– Täällä on nähty tiukkoja kisoja punaisen ja sinisen joukkueen välillä, ohjaaja Hannele Mäki kertoo.

Virsussa riittää toimintaa ja touhua. Tänä vuonna kymmenen vuotta täyttävässä ikäihmisten kohtaamis- ja ajanviettopaikassa harrastetaan niin liikuntaa, käsitöitä, järjestetään luentoja, tansseja ja välillä vain ollaan yhdessä ja jutustellaan kahvikupposten ääressä. Suosituimmat jutut ovat maanantaisin klo 9 kokoontuva käsityökerho sekä torstaisin klo 14 järjestettävä tuolijumppa. Mäen mukaan tuolijumppaan osallistuu myös miehiä.

– Silloin tupa on täysi.

Senioritanssit järjestetään tiistaisin klo 11.30. Muistitreeniryhmä kokoontuu joka kuukauden toinen tiistai klo 10. SPR järjestää kerran kuukaudessa terveysneuvontaa ja verenpaineen mittausta.

Kirjoista kiinnostuneille on kerran kuussa kokoontuva lukupiiri. Mäki suosittelee myös kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 13 kokoontuvaa Kipinöitsijät-ryhmää, jossa keskustellaan erilaisista ajankohtaisista asioista.

– Ikäihmiset kaipaavat haastavaa ja järkevää keskustelua.

Myös Miesten keskusteluryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa. Aiheina on ollut mm. urheilu, matkailu, autoilu. Miehiä halutaan rohkaista mukaan Virsun toimintaan. Heille on tehty paikalle oma miehinen nurkkaus, jonka miehet ovat saaneet sisustaa itse. Virsu järjestää myös yhteisiä retkiä. Seuraava retkellä seilataan höyrylaiva Ukko-Pekalla Turusta Naantaliin.

Mäki antaa isot kiitokset noin 130 vapaaehtoiselle, jotka tekevät Virsun toiminnasta mahdollista. Yhteistyötä tehdään myös kaupungin sekä riihimäkeläisten yhdistysten kanssa. Vapaaehtoiset osallistuvat myös ystävätoimintaan, ulkoilukaveritoimintaan, toimivat saattajana sairaalareissuilla tai optikolla sekä lähtevät ikäihmisen kaveriksi asioille ja kulttuuririentoihin.

– Suunnitteella on kävelevä taksi. Osa arkailee lähteä liikkeelle yksinään. Taustalla voi olla muistisairautta tai muuten vain kodista lähteminen on vaikeaa. Kävelevä taksi käy hakemassa ihmisen kotoaan ja saattaa hänet Virsuun sekä takaisin kotiin.

Vapaaehtoiseksi haluavat voivat ilmoittautua mukaan toimintaan netin kautta www.vapaaehtoistyo.fi.

Viime vuonna Virsussa 6000 kävijää

Vapaaehtoiskeskus Virsu (Hämeenaukio 1, Riihimäki) perustettiin kymmenen vuotta sitten ikäihmisten ajanviettopaikaksi. Viime vuonna kävijöitä oli 6 000. Päivittäin paikalla käy noin 20–30 henkeä. Ikähaitari on alle 60-vuotisista yli 90-vuotiaisiin.

Virsu on avoinna ja kahvipannu kuumana arkisin klo 9–15. Toiminta on kaikille avointa ja ilmaista. Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lisää tietoa Virsusta ja sen toiminnasta löytyy kaupungin nettisivuilta http://www.riihimaki.fi/palvelut/sosiaalipalvelut/vanhuspalvelut/vapaaeh....

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat