Viikko

Lottovoitto ei ole pelkkää juhlaa – Willan Nuorisoteatteri esittää Studio Donnerissa Kaikki oikein -näytelmää

"Härkönen piirtää huikean upeita naiskuvia suhtautuen naiseuteen lempeän sarkastisesti ja itseironisesti."

Willan Nuorisoteatteri on tehnyt paljon erilaisia näytelmiä runoprojekteista tiukkaan draamaan ja kepeään ilotteluun joukossa niin klassikoita kuin uutuuksia. Tällä hetkellä esitetään draamakomediaa Kaikki oikein. Kuvassa pääroolia Eeviä esittävä Salka Orivuori sekä R-kioskin myyjä Viivi Karjalainen.

Aleksi Nurminen

Ennen kesälomalle siirtymistä Willan Nuorisoteatterilla on edessään vielä muutama näytös. Torstaina 10.5. ensi-iltansa saanut Kaikki oikein -näytelmä pohjautuu Anna-Leena Härkösen kirjoittamaan kirjaan.

Ohjaaja Kawi Isolan mukaan Härkönen on kirjoittajana vertaansa vaille.

– Hänen teksteissään ei ole mitään turhaa. Pidän hänen huumoristaan, jonka alla saattaa lymyillä hyvinkin painavaa ja rankkaa asiaa. Härkönen piirtää huikean upeita naiskuvia suhtautuen naiseuteen lempeän sarkastisesti ja itseironisesti.

Härkösen vuonna 2014 julkaisemasta Kaikki oikein -kirjasta tehtiin alkuvuodesta myös elokuva, jossa esiintyy hyvinkääläislähtöinen Antti Luusuaniemi. Elokuva on dramatisoitu kirjaa kevyemmäksi ja viihteellisemmäksi. Willan Nuorisoteatteri on tarttunut toiseen, Heikki Paavilaisen dramatisointiin.

– Paavilainen on dramatisoinut useita Härkösen tekstejä ja Kaikki oikein on yksi hänen parhaimmista. Hän myös ohjasi Kaikki oikein -näytelmän kantaesityksen Turun kaupunginteatterissa, Isola kertoo.

Näytelmä käsittelee kaikille suomalaisille läheistä ja tuttua aihetta: mitä tekisit, jos voittaisit lotossa.

– Lottovoitosta haaveileminen on meidän kansalaisoikeutemme.

Ajatus siitä, että oma pankkitili on täynnä riihikuivaa, on kerrassaan ihastuttava. Todellisuudessa lottovoitto ei tiedä välttämättä pelkkää hyvää. Ihmissuhteet saattavat joutua koville, miten mahtavat äkkirikastumiseen suhtautua sukulaiset, ystävät, naapurit? Aiheesta saakin Isolan mukaan herkullisen humoristisen näytelmän.

– Kenelle lottovoitosta kerrotaan ja kenelle ei? Mitä ostetaan? Suomalaiset ovat pidättyväistä väkeä, vaatekaappi ei mene ihan heti uusiksi.

Härköselle tuttuun tapaan teksti sisältää useita tasoja, kuten sukupolvien väliset erot, miten asioihin suhtaudutaan, tai kuinka eri tavalla mies ja nainen asioita käsittelevät. Näytelmän tekeminen on ollut hauska projekti myös tekijöilleen. Mukana on ollut iso joukko väkeä. Aika ajoin nuorisoteatteri järjestää projekteja, joihin otetaan mukaan kokeneita konkareita. Tämä on Isolan mukaan yksi niistä.

– Yhteistyö on rikastuttava kokemus niin nuorelle teatterintekijälle kuin kokeneille. Toisiltaan oppii paljon.

Kaikki oikein Studio Donnerissa

Willan Nuorisoteatteri esittää Anna-Leena Härkösen Kaikki oikein Studio Donnerissa (Kankurinkatu 4-6, Hyvinkää). Näytelmän on dramatisoinut Heikki Paavilainen ja ohjannut Kawi Isola. Näytelmästä on vielä jäljellä kolme esitystä pe 25.5. klo 19, la 26.5. klo 19 ja su 27.5. klo 17. Liput 20/15 euroa. Tiedustelut ja varaukset [email protected] tai puh. 044 231 6694.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat