Viikko

Luvassa kunnon hevispektaakkeli

Old World Lizards – legenda jo syntyessään – palaa juurilleen Riihimäelle.

Rumpali A-key, kitaristi Steve Ingine, laulaja Vellu Aittola ja basisti Pullman tuovat mittavan hevispektaakkelinsa vanhaan kotikaupunkiinsa Riihimäelle Liskojen yönä 26.5. Sankkoihin fanilaumoihin varaudutaan mellakka-aidoin.

Taru Inkinen

Kirkkaan punainen avo-Mustang hurisee takapuolen alla. Kun katselen ympärilläni olevia miehiä piukoissa housuissaan ja aurinkolaseissaan, käy mielessä, että ainoastaan vähäpukeiset naiset puuttuvat joukosta. Olen aikamatkalla 80-luvulla, hevimusiikin Mikä-Mikä-maassa, jossa kitarat vinkuvat ja hevitukat heiluvat ikuisesti.

Haastattelun outo kellonaika hämmästyttää. Eikö jokainen itseään kunnioittava rokkistara ole unten mailla kello yhdeksän aamulla?

– Samoilla silmillä tässä mennään. Promoa heti aamusta, bändin kitaristi Steve Ingine selittää.

Old World Lizards – legenda jo syntyessään – on palanut juurilleen Riihimäelle. Tuhlaajapoikien kotiinpaluu. Kaupunkikierros vie pienen hiekkatien varteen. Punaisen omakotitalon pihamaalla on punainen pihamökki.

– Täältä kaikki sai alkunsa. Paikka oli 80-luvulla varsinainen hevimusiikin tyyssija, Steve muistelee.

Silloin istutettiin sieluun siemen, joka viheriöi edelleen. Bändin rumpalin A-keyn mukaan hevi on rakkautta. Vaikka se on kovaäänistä, se on kaunista ja lämmintä. Hevissä on myös haasteensa. Se ei ole teknisesti helppoa soitettavaa.

– Jos Beethoven ja Sibelius eläisivät tässä ajassa, säveltäisivät he heviä, bändin basisti Pullman toteaa.

Bändin missio on yhteisöllisyys ja hauskanpito. Politiikasta pysytään kaukana. Sen verran ollaan tasa-arvon asialla, että koska naisen euro on 80 senttiä, pääsevät naiset keikalle sisään kaksi yhden hinnalla.

Käymme kolkuttelemassa Feeniks Cafén ovella, mutta paikka on aamutuimaan kiinni. Miehet innostuvat muistelemaan tilassa ennen toiminutta ravintolaa.

– Tässä oli ennen meidän toimisto. Vietimme täällä enemmän aikaa kuin koulussa, A-key kertoo.

Lähes vieressä on myös ravintola Red Hot, jonka lavalle bändi nousee lauantaina. Luvassa on show, jollaista Riihimäellä ei ole ennen nähty.

– Valot, savukone, vuoret ja pedot, kunnon Dio-spektaakkeli, Pullman kuvailee.

Liveshow on viimeisen päälle viilattu, mutta samaan aikaan villi.

Käsikirjoitusta ei ole ja keikalla voi tapahtua ihan mitä vain. Kaikki perustuu kuitenkin hyvälle musiikille.

Hommaa tehdään tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavissaan. Ja kuinka voisikaan, kun katselee hevimiesten habitusta.

Sirkkelinteriä ei sentään haaravälistä löydy, vaikka ohjelmistossa WASPia onkin.

Jos käyt tänä vuonna vain yhdellä keikalla, olkoon se tämä.

Old World Lizards Red Hotissa

Old World Lizards järjestää mittavan hevispektaakkelin Red Hot -ravintolassa lauantaina 26.5. Showtime klo 22, mutta paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin. Liput ovat 10 euroa, kaksi naista yhden hinnalla.

Old World Lizards on riihimäkeläislähtöinen hevibändi, jonka ohjelmistossa on kasariheviä sekä hevihelmiä 70- ja 90-luvuilta: Dio, Black Sabbath, WASP, Iron Maiden, Deep Purple, Accept.

Bändissä soittavat Steve Ingine (kitara), Pullman (basso), A-key (rummut) ja Vellu Aittola (laulu).

Old World Lizards -yhteisöön pääsee liittymään www.facebook.com/OldWorldLizards/. Tarjolla on ripaus heviä päivää piristämään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat