Viikko

Kylä tempaisee Kormussa: Pihakirppis ja kyläkahvila

Alpakat tulevat Kormun koululle omasta kylästä.

Mäntyniemen alpakat.

Kormussa tapahtuu taas. Kormun kyläyhdistys järjestää tulevana sunnuntaina 27.5. klo 11–16 Kormun koululla pihakirppis-kyläkahvila-tapahtuman.

Pihakirppis on koulun kentällä, ja sinne voi tulla myymään omia tavaroita viiden euron paikkamaksua vastaan. Kyläkahvila on puolestaan koulun ruokalassa, ja siellä on vastaleivottuja herkkuja.

Kormun kylän toimijoilta on usein pyydetty esittelykierrosta koululla, ja nyt se toteutuu.

Aiheena on ”historiaa ja nykypäivää”, ja esittelijänä toimii Kormun kylän historiikki-kirjan kirjoittanut Ritva Koskimäki. Hän esittelee koulun tiloja uusille kyläläisille sekä kaikille halukkaille, joita koulu kiinnostaa.

Yhtenä ryhmänä ovat 60 vuotta sitten ensimmäisen luokan aloittaneet, jotka kokoontuvat luokkakokouksen merkeissä koululla. Nyt on mahdollisuus entisillä kormulaisilla päästä katsastamaan koulun tiloja kierroksen aikana. Ensimmäinen kierros alkaa klo 12, ja jos innokkaita kiertäjiä riittää, niin lisäkierrokset ovat mahdollisia.

Koulun piha-alueella ovat Kampin tilan eli Mäntyniemen alpakat, joita saa rapsutella. Alpakkatuotteita on myös myynnissä. Pihalla ovat myös Anni Nurmen rotukoirat. Siellä voi kuulla koirien hoidosta ja seurata koiraharrastustoiminnan esittelyä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat